Fahéjas-mézes csirke fehér répával és fügeparféval

Fahéjas-mézes csirke fehér répával és fügeparféval

Főételek

  • 4

    Hány személyre

  • Drága

    Költség

  • Médium

    Bonyolultság

  • Elkészítési idõ

  • Elkésztési idõ

Alapanyagok

  • 2 kisebb fehér fehér répa vékonyan felszeletelve
  • 2 evőkanál friss snidling, aprítva
  • 4 szárított füge, vékonyan felszeletelve
  • 160 g kicsontozott csirkemell
  • 3 evőkanál méz, két részre osztva
  • 2 evőkanál dióolaj, két részre osztva
  • 2 csipet őrölt fahéj
  • 2 csipet őrölt bors
  • 1 teáskanál finomra vágott friss tárkony
  • 4 szelet főtt sonka
  • 1 evőkanál tejszín
  • Só és bors
  • Konyhai zsinór

Elõkészítés

Pácolja a fehér répát kevés olajban a snidlinggel. Sózza és borsozza. Rakja a felszeletelt fehér répát a pároló edénybe virágsziromhoz hasonlóan elrendezve úgy, hogy a felszeletelt fügéket középre helyezi. Keverjen össze 1 evőkanál mézet 1 evőkanál dióolajjal, a fahéjjal, a borssal és a tárkonnyal. Klopfolja ki a csirkemellet, és kenje meg a méz és az olaj keverékével. Tekerje fel a csirkét és burkolja be a sonkával. Rögzítse a zsinórral.

Párolja 15 percen át az előétellel és a desszerttel.

Közvetlenül a tálalás előtt locsolja meg a zöldségeket egy kanál tejszínnel. Vonja be a csirkét egy kanál meleg mézzel és a dióolaj maradékával.