Fahéjas fánk

Fahéjas fánk

Desszertek

  • 4

    Hány személyre

  • Olcsó

    Költség

  • Nagyon könnyű

    Bonyolultság

  • Elkészítési idõ

  • Elkésztési idõ

Alapanyagok

  • 375 g liszt
  • 1 csipet só
  • 75 g cukor
  • 1 zacskó szárított élesztő
  • 1/2 teáskanál fahéj
  • 1 citrom finoman lereszelt héja
  • 3 felvert tojás
  • 100 ml tej
  • 100 g olvasztott vaj, porcukor

Elõkészítés

Keverje össze a lisztet, a sót, a cukrot, az élesztőt, a fahéjat és a citromhéjat. Keverje bele a tojást, a tejet és a megolvasztott vajat, és készítsen csomómentes tésztát.

A tésztát pihentesse 2 órán át hűvös helyen. Nyújtsa ki 7 mm vastagságúra. Vágjon ki belőle 7 cm átmérőjű korongokat. Süsse bő, 190 °C-os olajban 5–6 percig vagy amíg szépen meg nem barnul.

Csepegtesse le, és szórja meg porcukorral. Tálalja.