Fűszeres vörösboros körte crème fraiche-sel

Fűszeres vörösboros körte crème fraiche-sel

Desszertek

  • 4

    Hány személyre

  • Átlagos

    Költség

  • Nehéz, tapasztalatot igényel

    Bonyolultság

  • Elkészítési idõ

  • Elkésztési idõ

Alapanyagok

  • 4 körte (nem túl érett)
  • 2 evőkanál finom kristálycukor
  • 8 cm-es fahéjrúd
  • 2 evőkanál finom kristálycukor
  • 1/4 teáskanál őrölt szerecsendió
  • 2 babérlevél
  • 1 narancs héja
  • 1 citrom héja
  • 8 pirított borókabogyó (összetörve)
  • 15 szem feketebors

Elõkészítés

Hámozza meg a körtét úgy, hogy egyben hagyja, és a szárát sem távolítja el.

Vágja egyenesre a körték alját, hogy megálljanak. Távolítsa el az edénytartót, és állítsa a körtéket a kukta aljára.

Adja hozzá az összes többi hozzávalót a crème fraiche kivételével.

Zárja be a fedelet, és helyezze nyomás alá a kuktát. Párolja lassan 5–10 percig a körték méretétől és érettségétől függően.

Vegye ki a körtéket, és állítsa egy tálra a tálaláshoz.

Dobja ki a fahéjrudat és a babérleveleket, és ha szükségesnek ítéli, szűrje le a levet.

Forralja be a felére a folyadékot, amíg kissé „szirupos” nem lesz.

Öntse a körtékre és tegye őket a hűtőbe egy éjszakára úgy, hogy addig forgatja a körtéket a folyadékban, amíg pirosak nem lesznek.

A tejföllel tálalja.