Fésűkagyló provance-i módra

Fésűkagyló provance-i módra

Előételek

  • 4

    Hány személyre

  • Drága

    Költség

  • Nehéz, tapasztalatot igényel

    Bonyolultság

  • Elkészítési idõ

  • Elkésztési idõ

Alapanyagok

  • 2 evőkanál olívaolaj
  • 1 kis hagyma, finomra vágva
  • 560 g paradicsom, meghámozva, kimagozva és kockákra vágva
  • 1 evőkanál olaj
  • 3 evőkanál nem sózott vaj
  • 20 friss vagy fagyasztott fésűkagyló, leitatva
  • 8 gerezd, finomra felaprított fokhagyma
  • 1 evőkanál felaprított friss petrezselyem
  • 1 evőkanál friss zsemlemorzsa
  • Friss lapos levelű petrezselyem a díszítéshez

Elõkészítés

Melegítse meg az olívaolajat alacsony hőmérsékleten tapadásmentes öntöttvas serpenyőben.

Adja hozzá a felaprított hagymát és főzze lefedve, lassú tűzön 5 percig, vagy amíg puha és üveges nem lesz.

Adja hozzá a paradicsomot, majd főzze fedő nélkül 20 percig időnként megkeverve, amíg sűrű és pépes nem lesz.

Melegítse meg az olajat az öntöttvas serpenyőben, majd adja hozzá a vajat magas hőmérsékleten. Amikor elolvadt és már sistereg, rakja a serpenyőbe a fésűkagylókat, és mindkét oldalukat süsse 2 percig magas hőmérsékleten.

Rakja papírtörlőre és itassa le a felesleges olajat.

Kapcsolja ki a tűzhelyet, rakja a fokhagymát a forró öntöttvas serpenyőbe, és keverje meg.

Adja hozzá a petrezselymet és a zsemlemorzsát, és keverje össze alaposan.

A tálaláshoz rakjon egy kisebb halom paradicsomot a tányér közepére, és rendezzen el körülötte öt fésűkagylót. A tetejére kerüljön a fokhagymás keverék. Azonnal, petrezselyemlevelekkel díszítve tálalja.

A recept elkészítéséhez szükséges Tefal termékek
  • DUETTO_1_thumbnail_RO.png
    Duetto

    Intelligens és egyszerűen használható

    bõvebben