Egyszerű paradicsomos tészta

Egyszerű paradicsomos tészta

Főételek

  • 4

    Hány személyre

  • Olcsó

    Költség

  • Nagyon könnyű

    Bonyolultság

  • Elkészítési idõ

  • Elkésztési idõ

Alapanyagok

  • 2–3 fokhagymagerezd, megpucolva és finomra felaprítva
  • Olívaolaj
  • 1 kis csokor bazsalikom, a levelek letépkedve, a szárak apróra összevágva
  • 1 friss vörös csilipaprika
  • 2 x 400 g jó minőségű olasz paradicsomkonzerv
  • Tengeri só és frissen őrölt fekete bors
  • Vörösborecet
  • 455 g a kedvenc száraztésztájából
  • 1 nagy maréknyi frissen reszelt parmezán sajt

Elõkészítés

Süsse meg óvatosan a fokhagymát egy kis olívaolajon, adja hozzá az apróra összevágott bazsalikomszárakat és az egész friss piros csilipaprikát. A csilipaprikát metssze be egy helyen, hogy ne robbanjon fel sütés közben!

Adja hozzá a paradicsomot (egyelőre hagyja egészben). Rakjon rá kevés tengeri sót és friss őrölt fekete borsot, majd párolja lassú tűzön 30 percig.

Dobja ki a csilipaprikát, majd egy kanállal törje össze és kavarja el a paradicsomokat. Ízlés szerint sózza és borsozza, majd adjon hozzá egy gondolatnyi vörösborecetet, hogy még pikánsabbá váljon. Keverje bele az összetépkedett bazsalikomleveleket.

Közben dobja a tésztát a forrásban levő sós vízzel teli tésztafőző edénybe. Főzze meg a zacskón található utasításoknak megfelelően, és szűrje le.

A kész tésztát rakja a szószba, és forgassa össze, amíg mindenhol egyenletesen eloszlik rajta a szósz. Szép adag parmezán sajttal megszórva tálalja.

A recept elkészítéséhez szükséges Tefal termékek
  • DUETTO_1_thumbnail_RO.png
    Duetto

    Intelligens és egyszerűen használható

    bõvebben