Currys szűzérme almával és zellerrel

Currys szűzérme almával és zellerrel

Főételek

  • 4

    Hány személyre

  • Átlagos

    Költség

  • Médium

    Bonyolultság

  • Elkészítési idõ

  • Elkésztési idõ

Alapanyagok

  • 400 g sertés szűzpecsenye, 9 érme alakú szeletre vágva
  • 1 felszeletelt hagyma
  • 1 gerezd, finomra felaprított fokhagyma
  • 1 teáskanál currypor
  • 2 evőkanál olívaolaj
  • 150 ml kókusztej
  • 2 csipet sáfrány (por vagy szálak)
  • 2 szárzeller, vékony csíkokra vágva
  • 2 meghámozott és csíkokra vágott édes alma
  • 1 citrom leve
  • 1 teáskanál felaprított snidling

Elõkészítés

Pácolja be gyorsan a sertéshúst hagyma, fokhagyma, olívaolaj és fél teáskanál curry keverékébe. Rakja a párolótálcába a szűzérméket a hagymával, de a páclé nélkül.

Párolja 15 percen át az előétellel és a desszerttel. Alacsony hőmérsékleten, szószos fazékban párolja be lassan a kókusztejet, amelybe belekeverte a curry maradékát és a sáfrányt. 10 perc párolás után nyissa ki az ételpárolót, és öntse bele a bepárolt kókusztejet. Zárja be a gépet, nyomja meg a Vitamin + gombot, és folytassa a párolást 5 percen át. Fűszerezze a zellert és az almát a citromlével és a snidlinggel.

Rakja a szűzérméket előmelegített tányérra, öntözze meg a currymártással, és halmozzon rá egy kevés almát és zellert.