Curry csicseriborsóval, cukkinivel és spenóttal

Curry csicseriborsóval, cukkinivel és spenóttal

Főételek

  • 4

    Hány személyre

  • Drága

    Költség

  • Könnyű

    Bonyolultság

  • Elkészítési idõ

  • Elkésztési idõ

Alapanyagok

  • 50 g vaj
  • 1 répa (meghámoz vagy és felszeletelve)
  • 1,5 pirospaprika (felkockázva)
  • 6 szárított felszeletelt sárgabarack
  • 2 evőkanál mazsola
  • 2 evőkanál fenyőmag
  • 2 finoman felaprított fokhagymagerezd
  • 2 evőkanál finomra lereszelt gyömbér
  • 2 evőkanál köménymag
  • 1,5 teáskanál őrölt koriander
  • 1,5 teáskanál őrölt kardamon
  • Egy csipet cayenne-i bors
  • 300 g száraz csicseriborsó (1 órára forró vízbe áztatva)
  • 450 ml zöldségalaplé
  • 1 vékonyan felszeletelt cukkini
  • 2 paradicsom (kimagozva és felvágva)
  • 4 marék spenót

Elõkészítés

Áztassa be egy órára forró vízbe a babot a főzés előtt (ha nem kuktában készíti el ezt a receptet, a babot előzőleg egy éjszakán át kell áztatni).

Öntse le róla az áztatóvizet, és alaposan át friss vízben.

Olvassza fel a vajat a kuktában.

Adja hozzá az összes hozzávalót a cukkini, a paradicsom és a spenót kivételével.

Állítsa 2. szintre a nyomást.

Zárja le a fedelet, és helyezze teljes nyomás alá a kuktát.

Mérsékelje a hőmérsékletet, és főzze 11 percig.

Kapcsolja le a hőt, és a nyomásszabályozó elfordítása nélkül hagyja szobahőmérsékleten, amíg le nem esik zárásjelző.

Nyissa ki a fedőt, és forgassa bele a maradék zöldséget.

Főzze 3 percig fedő nélkül.

Ízlés szerint fűszerezze.

Ha szeretné, a szószt besűrítheti kukoricaliszttel. Keverjen masszává 1 evőkanál kukoricalisztet hideg alaplével.

Adja hozzá fokozatosan a mártáshoz, amíg el nem éri a kívánt sűrűséget.

Natúr joghurttal és naan kenyérrel tálalja.