Csirkemájhalmok homárszósszal

Csirkemájhalmok homárszósszal

Előételek

  • 4

    Hány személyre

  • Drága

    Költség

  • Nagyon könnyű

    Bonyolultság

  • Elkészítési idõ

  • Elkésztési idõ

Alapanyagok

  • 250 g csirkemáj
  • 100 ml tej
  • 3 tojás
  • 50 ml (3 evőkanál) portói bor
  • Bors
  • 4 evőkanál homár bisque leves (konzerv)
  • 4 evőkanál magas zsírtartalmú tejszín

Elõkészítés

Kockázza fel a csirkemájat. Rakja a szószos fazékba a tejet, a portóit és a májat. Forralja 1 percig. Rakja konyhai robotgépbe. Adja hozzá a tojásokat. Sózza, borsozza, és turmixolja 2 percig.

Törje át szitán. Ossza szét 4 kivajazott ramekin tálkába, és főzze 13–14 percig a párolótálban. A homárszószhoz forralja fel a homár bisque levest. Sózza és borsozza. A halmokat fordítsa ki előmelegített tányérokra. Locsolja köréjük a mártást, és tűzforróan tálalja.