Csirke nyárson mézes répával

Csirke nyárson mézes répával

Főételek

  • 4

    Hány személyre

  • Drága

    Költség

  • Médium

    Bonyolultság

  • Elkészítési idõ

  • Elkésztési idõ

Alapanyagok

  • 4 kis csont nélküli csirkemellfilé
  • 4 nagy megmosott spenótlevél
  • 2 pirospaprika, grillezve, meghámozva, félbe vágva
  • 4 aszalt szilva, mag nélkül
  • 1 teáskanál méz
  • 600 g répa felszeletelve
  • Őrölt fahéj
  • 4 hosszú kebabnyárs
  • Só és bors
  • Folpack (mikrohullámú sütőben használható típus)

Elõkészítés

Nyissa szét és fektesse le a csirkefiléket. Sózza, borsozza, és mindegyikre fektessen egy spenótlevelet, aszalt szilvát és egy fél paprikát. Tekerje fel mindegyiket egy darab folpackkal hengeresre. A folpack végét tekerje meg, hogy biztosan a helyén maradjon.

Rakja a párolótálcába a répát, folyasson rá mézet, sózza, borsozza, és rakja a tetejére a csirkét. Párolja 15 percen át az előétellel és a főétellel.

Távolítsa el a folpackot a csirkéről. Szúrja fel a csirkehengereket a nyársakkal úgy, mint egy nyalókát. Tálalja a mézes répával.