Csirke és spárga paupiette

Csirke és spárga paupiette

Előételek

  • 4

    Hány személyre

  • Drága

    Költség

  • Könnyű

    Bonyolultság

  • Elkészítési idõ

  • Elkésztési idõ

Alapanyagok

  • 16 meghámozott zöld spárga
  • 4 csirkemell
  • 50 ml szójaszósz
  • 30 g mustár
  • 400 ml csirke- vagy zöldségalaplé
  • 200 ml főzőtejszín
  • Só és bors

Elõkészítés

Vágja le a spárgák végét 12 cm-re a hegyüktől, és rakja el a levágott szárakat. Sózza és borsozza a csirkemelleket, csorgasson rájuk szójaszószt, és kenje be őket mustárral. Mindegyik tetejére rakjon 3 spárgát. Tekerje fel a csirkemelleket úgy, hogy a spárga hegye látható maradjon. Rögzítse őket spárgával vagy fogpiszkálóval.

Párolja 15 percig úgy, hogy a csirkemellek mellé rakja a maradék spárgát és a levágott spárgaszárakat. Ugyanannyi ideig párolja, mint az előételt és a desszertet.

Forralja fel a csirkealaplevet, dobja bele a megpárolt spárgát és a spárgaszárakat, és turmixolja össze kézi turmixgéppel vagy robotgépben. Szűrje át szitán, és adja hozzá a tejszínt. Fűszerezze ízlésének megfelelően, és öntse rá a csirkére, amelyet a tányér közepére helyez.