Csirkés és citrusos sündisznócskák

Csirkés és citrusos sündisznócskák

Főételek

  • 4

    Hány személyre

  • Átlagos

    Költség

  • Könnyű

    Bonyolultság

  • Elkészítési idõ

  • Elkésztési idõ

Alapanyagok

  • 400 g csirkemell kockákra vágva
  • 1 kockákra vágott pirospaprika
  • 2 hámozás nélkül kockákra vágott cukkini
  • 1 teáskanál méz
  • 2 narancs leve + 1 narancs lereszelt héja
  • 30 g ketchup
  • 2 félbevágott narancs a tálaláshoz
  • Só és bors

Elõkészítés

Készítsen nyársakat úgy, hogy egymás után csirkét, pirospaprikát és cukkinit fűz fel rájuk. Keverje össze a mézet és a narancslevet kevés ketchuppel, sóval, borssal és a lereszelt narancshéjjal. Öntse egy tálba, és néhány percig pácolja benne a nyársakat.

Párolja 15 percen át a nyársakat az előétellel és a desszerttel.

Forralja be egy kicsit a páclevet szószos fazékban. A párolás után forgassa bele a nyársakat a beforralt páclébe, és szúrja őket a félbevágott narancsokba.