Citromos piskótapuding

Citromos piskótapuding

Desszertek

  • 7

    Hány személyre

  • Átlagos

    Költség

  • Könnyű

    Bonyolultság

  • Elkészítési idõ

  • Elkésztési idõ

Alapanyagok

  • 125 g puha margarin vagy vaj
  • 125 g finom kristálycukor
  • 2 felvert tojás
  • 175 g liszt
  • 1/2 teáskanál sütőpor, kb. 30 ml (2 evőkanál) tej
  • 1 citrom finoman lereszelt héja
  • 4 evőkanál angol citromkrém (lemon curd)

Elõkészítés

Szitálja össze a lisztet és a sütőport.

Vajazzon ki egy 1 literes pudingos edényt, és rakja az aljára az angol citromkrémet.

Verje fel a könnyűre és habosra a zsiradékot a cukorral.

Verje fel egyenként a tojásokat egy evőkanál átszitált liszttel.

Forgassa bele a maradék lisztet, tejet és citromhéjat fém kanállal.

Rakja a keveréket a pudingos edénybe, és simítsa el a tetejét. Fedje le folpackkal (olyan típusúval, amelyik mikrohullámú sütőben is használható).

Párolja 1 órán át, majd töltse fel a készüléket még 500 ml hideg vízzel, állítsa be újra az időzítőt, és párolja még 30 percig.

Fordítsa ki és tálalja melegen.

Megjegyzés: A pudingos edény nem tömheti el a fedő gőzbevezető nyílásait, vagy akadályozhatja meg a fedő biztos zárását.