Chili con carne

Chili con carne

Főételek

  • 4

    Hány személyre

  • Drága

    Költség

  • Médium

    Bonyolultság

  • Elkészítési idõ

  • Elkésztési idõ

Alapanyagok

  • 800 g marhahús
  • 250 g főtt vörös vesebab
  • 3 paradicsom
  • 3 hagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 2 paprika
  • 1 csilipaprika
  • 5 evőkanál olívaolaj
  • 1 l marhaalaplé
  • Koriander
  • Kömény

Elõkészítés

Vágja kockákra a húst. Vágja fel a hagymát és a fokhagymát. Hámozza meg, magozza ki és kockázza fel a paradicsomot. Szeletelje fel a paprikát és a csilipaprikát. A hőfokszabályozót állítsa 100 °C-ra Simmer (lassú tűzön főzés) üzemmódban.

Öntse az olajat a tálba. Süsse barnára a húst, adja hozzá a hagymát, a fokhagymát, a paprikát, a csilipaprikát, a paradicsomot és a fűszereket. Adja hozzá az alaplevet. Alaposan keverje össze. Amikor felforr, a hőfokszabályozót állítsa 80 °C-ra Keep Warm (melegen tartás) üzemmódban.

Párolja lezárt fedővel 1 órán át. A főzési idő letelte előtt 10 perccel adja hozzá a vörös vesebabot. Tálalja.