Borsókrémleves mentával és balzsamecettel

Borsókrémleves mentával és balzsamecettel

Levesek

  • 4

    Hány személyre

  • Olcsó

    Költség

  • Nagyon könnyű

    Bonyolultság

  • Elkészítési idõ

  • Elkésztési idõ

Alapanyagok

  • 1 evőkanál balzsamecet
  • 1 evőkanál cukor
  • 320 g borsó
  • 1 felszeletelt hagyma
  • 650 ml meleg tej
  • 1/2 csomag friss mentalevél, durván felaprítva
  • Só és bors

Elõkészítés

Készítsen karamellt úgy, hogy szószos fazékban alacsony hőmérsékleten besűríti a balzsamecetet és a cukrot. Tegye félre. Helyezze a párolótálcába a borsót és a hagymát.

Párolja 15 percen át a főétellel és a desszerttel.

Amikor megpárolódott, turmixolja le a borsót robotgépben vagy kézi mixerrel a meleg tejjel és a mentával, majd szűrje át kis lyukú szitán. Sózza és borsozza. Tárolja azonnal sekélyebb mélytányérban úgy, hogy balzsamecet-pöttyökkel díszíti.