Borjú bécsi

Borjú bécsi

Főételek

  • 4

    Hány személyre

  • Átlagos

    Költség

  • Könnyű

    Bonyolultság

  • Elkészítési idõ

  • Elkésztési idõ

Alapanyagok

  • 4 borjúkotlett (150 g)
  • 50 g liszt
  • 200 g zsemlemorzsa
  • 2 tojás
  • 2 citrom
  • 10 cl olaj
  • Só és bors

Elõkészítés

Verje fel a tojásokat. A hússzeleteket forgassa bele először a lisztbe, aztán a tojásba, végül a zsemlemorzsába. Öntse az olajat a tálba.

A hőfokszabályozót állítsa 160 °C-ra Fry (zsiradékban sütés) üzemmódban. Amikor az olaj elérte a megfelelő hőmérsékletet, süsse a panírozott hússzeleteket 5–6 percig, amíg a zsemlemorzsa aranybarna nem lesz.

Citromszeletekkel tálalja.