Biryani

Biryani

Főételek

  • 4

    Hány személyre

  • Drága

    Költség

  • Nehéz, tapasztalatot igényel

    Bonyolultság

  • Elkészítési idõ

  • Elkésztési idõ

Alapanyagok

  • 1,3 kg bárányhús
  • 500 g sáfránnyal félig megfőzött rizs
  • 1 négyfelé vágott hagyma
  • 4 gerezd fokhagyma összetörve
  • 150 g natúr joghurt
  • 1 babérlevél
  • 1 fahéjrúd
  • 1/2 evőkanál őrölt kardamon
  • 10 g gyömbér, összevagdosva
  • 1 evőkanál kurkuma
  • 1 evőkanál korianderpor
  • 2 evőkanál őrölt kömény
  • 3 evőkanál friss koriander, felaprítva
  • 2 evőkanál vaj(tisztított vaj)
  • 1,5 l víz
  • Sáfrány
  • Sült hagyma
  • Szegfűszeg
  • Só és bors

Elõkészítés

A hőfokszabályozót állítsa 160 °C-ra Fry (zsiradékban sütés) üzemmódban. Melegítse meg a vajat. Süsse meg a húst, a hagymával, a babérlevéllel, a kardamonnal, a fokhagymával, sóval és borssal. Amikor a hús már megbarnult, adja hozzá a többi fűszert is, és folytassa a sütést.

Adja hozzá a joghurtot, és főzze 2–3 percig. Adjon hozzá 1 liter vizet. A hőfokszabályozót állítsa 100 °C-ra Rice Rice/Risotto (Rizs Rizs/rizottó) üzemmódban. Főzze 1 órán át fedő alatt. Főzés közben adjon hozzá 50 cl vizet

Amikor a hús megpuhult, adja hozzá az 500 g, sáfránnyal félig megfőzött rizst. Főzze még 5 percig. Forrón, banánlevélen tálalja.