Baszk csirke

Baszk csirke

Főételek

  • 4

    Hány személyre

  • Átlagos

    Költség

  • Könnyű

    Bonyolultság

  • Elkészítési idõ

  • Elkésztési idõ

Alapanyagok

  • 4 csirkecomb
  • 200 g konzerv felkockázott paradicsom
  • 200 g fagyasztott szeletelt paprika
  • 1 hagyma
  • 1/3 teáskanál fokhagymapüré
  • 2 desszerteskanál olívaolaj
  • Só, bors, Espelette-paprika

Elõkészítés

Vágja szét a csirkecombokat alsó- és felsőcombra. A felsőcombokat vágja be csontig.

Melegítse meg az olajat a kuktában. Pirítsa barnára az alsó- és felsőcombok minden oldalát.

Vegye ki a felsőcombokat.

Adja hozzá a zöldségeket, 20 cl vizet és a felaprított paradicsomokat. Keverje össze alaposan, és gyűjtse össze a pecsenyelevet.

Adja hozzá a maradék hozzávalókat. Sózza és borsozza. Adja hozzá az Espelette-paprikát. Rakja vissza a felsőcombokat. Keverje össze. Zárja le a kuktát.

Főzze 10 percig azt követően, hogy elkezdett sípolni a szelep.

Gyorsabb és talán egyszerűbb is elkészíteni, ha a négy felsőcomb helyett is alsócombokat használ. Ebben az esetben csökkentse a főzési időt 7 percre.