Bécsi szelet

Bécsi szelet

Főételek

  • 4

    Hány személyre

  • Átlagos

    Költség

  • Könnyű

    Bonyolultság

  • Elkészítési idõ

  • Elkésztési idõ

Alapanyagok

  • 500 g kiklopfolt borjúhús
  • 1–2 tojás
  • Só, bors
  • 3 evőkanál finomliszt
  • 4 evőkanál zsemlemorzsa
  • Petrezselyem, felvágva
  • 1–2 evőkanál repcemagolaj
  • Fél citrom leve

Elõkészítés

Vágja három részre a kiklopfolt borjúhússzeleteket (egyik darab se legyen nagyobb tenyérnyinél). Sózza és borsozza mindkét oldalát, és ízesítse citromlével.

Vágja fel finomra a petrezselymet, és keverje el alaposan a tojással egy tálban. Panírozza be a hússzeleteket először a lisztbe, aztán a tojásba, végül a zsemlemorzsába. Nyomkodja bele alaposan a zsemlemorzsába.

Öntsön fél mérőkanál repcemagolajat az ActiFry készülékbe; rakja bele a panírozott hússzeleteket, öntsön rájuk még fél mérőkanál repcemagolajat, és süsse kb. 15 percig, amíg enyhe aranybarna színt nem kap.