Báránytekercs

Báránytekercs

Főételek

  • 4

    Hány személyre

  • Átlagos

    Költség

  • Könnyű

    Bonyolultság

  • Elkészítési idõ

  • Elkésztési idõ

Alapanyagok

  • 700 g báránylapocka
  • 1 hagyma
  • 12 mini leveles répa
  • 150 g koktélparadicsom
  • 400 g kis ratte burgonya
  • 20 g paradicsompüré
  • 1 csokor zöldfűszer
  • 1/3 teáskanál fokhagymapüré
  • 2 desszerteskanál olívaolaj
  • Só, bors

Elõkészítés

Vágja 4 cm hosszú téglalapokra a húst.

Hámozza meg a hagymát, és szeletelje fel vékonyra.

Mossa meg gondosan a répákat (ne hámozza meg őket). Mossa meg gondosan a krumplikat (ne hámozza meg őket), és vágja félbe őket, ha túl nagyok.

Melegítse meg az olajat a kuktában. Pirítsa barnára a húst.

Öntsön a kuktába 25 cl vizet, és kaparja fel a pörzsanyagokat. Gyűjtse össze a szaftot.

Adja hozzá a paradicsompürét, és keverje bele. Adja hozzá az összes zöldséget.

Adja hozzá a csokor zöldfűszert és a fokhagymapürét. Sózza és borsozza.

Zárja rá a fedelét a kukára, és főzze 10 perccel azutánig, hogy a szelep elkezdett sípolni.

A tekercs tésztáját kenje meg őket a szósszal, hogy megpuhuljon. Merje rá a keveréket, és csavarja fel szorosan.

Azonnal fogyassza el.