Báránytajine

Báránytajine

Főételek

  • 4

    Hány személyre

  • Drága

    Költség

  • Nehéz, tapasztalatot igényel

    Bonyolultság

  • Elkészítési idõ

  • Elkésztési idõ

Alapanyagok

  • 600 g sovány bárányhús, vékony szeletekre vágva
  • 1 hagyma, nagyon finomra felaprítva
  • 2 zellerszár, nagyon kis kockákra vágva
  • 2 cikkekre vágott paradicsom
  • 1 csíkokra vágott pirospaprika
  • 20 g friss gyömbér, meghámozva és finomra felaprítva
  • 1 fokhagymagerezd
  • 2 csipet currypor, sáfrány és négyfűszer keverék
  • 20 g méz
  • 20 g aszalt citrom, lemosva és apróra felvágva
  • 150 ml bárányalaplé
  • 1 csomag finomra felaprított friss korianderlevél
  • Néhány mentalevél felaprítva
  • Só és frissen őrölt bors

Elõkészítés

Keverje össze a húst a zöldségekkel, a gyömbérrel, a fokhagymával, a fűszerekkel, a mézzel és a tartósított citrommal; sózza és borsozza. Pácolja 15 percig.

Párolja 15 percen át az előétellel és a desszerttel. Amíg párolódik, keverje össze a bárányalaplevet a korianderlevelek felével egy szószos fazékban, és forralja be egy kicsit.

Közvetlenül a tálalás előtt szűrje át a báránymártást, ízlés szerint sózza és borsozza, és adja hozzá a frissen felaprított fűszernövényeket.

Keverje össze a körtéket a feketeribizlivel és a mézzel. Ossza el a csészék között, és rakja rájuk a fedőket.