Bárány babbal

Bárány babbal

Főételek

  • 4

    Hány személyre

  • Átlagos

    Költség

  • Médium

    Bonyolultság

  • Elkészítési idõ

  • Elkésztési idõ

Alapanyagok

  • 785 g bárányszegy vagy lapocka (kicsontozva és feltekerve)
  • 3 hagyma
  • 50 g vaj
  • 900 ml víz
  • 1 teáskanál (5 ml) fagyasztott zöldfűszerkeverék
  • 1 gerezd fokhagyma (finomra felaprítva)
  • 425 g konzerv vörös vesebab
  • Só és bors
  • Petrezselyem, felvágva

Elõkészítés

Hámozza meg és szeletelje fel a hagymát.

Hevítse fel a vajat a kuktában, és süsse barnára a húst és a hagymát.

Forgassa át a húst, és adja hozzá a vizet, a zöldfűszereket és a finomra felaprított fokhagymát. Sózza és borsozza. Zárja le a fedelet, és a nyomás felépülése után főzze 30–35 percig. Engedje ki a gőzt gyorsan.

Nyissa ki az ételpárolót, és adja hozzá a babot. Zárja le a fedelet, és a nyomás felépülése után főzze 5 percig. Engedje ki a gőzt gyorsan.

Ha szereti, a hús szaftját besűrítheti egy kis kukoricaliszttel, és mártásként tálalhatja.

Tálalás előtt hintse meg felaprított petrezselyemmel.