Bárány és sárgabarack tajine

Bárány és sárgabarack tajine

Főételek

  • 6

    Hány személyre

  • Átlagos

    Költség

  • Könnyű

    Bonyolultság

  • Elkészítési idõ

Alapanyagok

  • 1,5 báránylapocka, kockákra vágva
  • 2 evőkanál olaj
  • 2 vékonyan felszeletelt hagyma
  • 2 csipet sáfrány
  • 250 ml meleg víz
  • 1 evőkanál ras-el-hanout fűszerkeverék
  • 1 fahéjrúd
  • 1 csapott teáskanál fahéjpor
  • 1 csapott teáskanál őrölt gyömbér
  • 1/2 teáskanál kömény
  • 1/2 teáskanál kurkuma
  • Őrölt fekete bors
  • 1 evőkanál méz
  • 20 szárított sárgabarack, áztatás nélkül, félbe vágva
  • 2 evőkanál friss koriander, durván felaprítva
  • 2 evőkanál friss sima levelű petrezselyem, durván felaprítva

Elõkészítés

Pirítsa meg több adagban a húsdarabokat egy Tefal tapadásmentes serpenyőben, ha szükséges némi olaj felhasználásával. Egy másik serpenyőben hevítsen fel 2 evőkanál olajat, és néhány perc alatt süsse puhára a hagymát.

Áztassa be meleg vízbe a sáfrányt.

Rakja a tajine edénybe a hagymát, a ras-el-hanoutot, a fahéjat, a gyömbért, a kurkumát, a mézet, a sót és a borsot. Keverje bele a sáfrányos vizet és a húst. Fedje le, és párolja 3 órán át.

15 perccel a párolási idő vége előtt keverje bele a sárgabarackot. Tálalás előtt közvetlenül szórja meg felaprított korianderrel és petrezselyemmel.

A recept elkészítéséhez szükséges Tefal termékek
  • DUETTO_1_thumbnail_RO.png
    Duetto

    Intelligens és egyszerűen használható

    bõvebben