Aszaltgyümölcs-kompót

Aszaltgyümölcs-kompót

Desszertek

  • 5

    Hány személyre

  • Átlagos

    Költség

  • Nagyon könnyű

    Bonyolultság

  • Elkészítési idõ

  • Elkésztési idõ

Alapanyagok

  • 1 teáscsésze aszalt szilva
  • 1/2 teáscsésze aszalt füge
  • 1,5 csésze aszalt sárgabarack
  • 1 csésze mazsola (az aszalt gyümölcsök teljes tömege 675 g legyen)
  • 1 csésze felaprított datolya
  • 900 ml forrásban levő víz
  • 115 g barnacukor
  • 1 teáskanál (5 ml) fahéj

Elõkészítés

Mossa meg alaposan a gyümölcsöket. Rakja egy nagy tálba az összes gyümölcsöt a datolya kivételével, és öntsön rá annyi forrásban levő vizet, hogy ellepje. Áztassa 10 percig. Vegye ki az edénytartót és a kosarat. Rakja a serpenyőbe a gyümölcsöt és az áztatófolyadékot.

Adja hozzá a cukrot és a fűszereket. Állítsa 2. szintre a nyomást. Zárja le a fedelet, és helyezze teljes nyomás alá a kuktát. Párolja 15 percig. Vegye le a tűzhelyről, és hűtse ki szobahőmérsékleten úgy, hogy nem módosít a nyomásszabályozón.

Amikor a nyomásjelző leesik, nyissa ki a fedőt. Melegen vagy hidegen egyaránt tálalható.