Almás pandowy

Almás pandowy

Desszertek

  • 4

    Hány személyre

  • Olcsó

    Költség

  • Könnyű

    Bonyolultság

  • Elkészítési idõ

  • Elkésztési idõ

Alapanyagok

  • 5 nagy főzőalma
  • 1/3 csésze cukor
  • 1 teáskanál őrölt fahéj
  • Só ízlés szerint
  • 3 evőkanál vaj
  • 1/3 csésze világos melasz
  • 1/4 csésze víz
  • 1 csésze liszt
  • 2 teáskanál sütőpor
  • 3 evőkanál főzőmargarin
  • 3/4 csésze tej

Elõkészítés

Hámozza meg az almákat, távolítsa el a magházat, és vágja fel őket vékony szeletekre. Forgassa össze az almát a cukorral, a fahéjjal és 1/4 teáskanál sóval.

Kanalazza a keveréket a TEFAL serpenyőbe. Olvassza meg a vajat egy kis TEFAL szószos fazékban kis hő felett.

Vegye le a tűzhelyről és keverje bele a melaszt és a vizet. Öntse az így elkészített mártást az almás keverékre.

Melegítse elő a sütőt 180 °C-ra. Keverje össze a lisztet, a sütőport és 3/4 teáskanál sót egy közepes tálban. Keverje bele a margarint, amíg durva morzsalékos tésztát nem kap.

Gyúrja bele a tejet, amíg fel nem veszi az összes száraz lisztet. Rakjon rá 8–9 púpozott evőkanállal az almás keverékből.

Süsse 35–40 percig, vagy amíg a tészta aranybarna, az alma pedig puha nem lesz.

A tálalásnál törje fel a tésztakérget, és kanalazza ki az almás keveréket.

A recept elkészítéséhez szükséges Tefal termékek
  • DUETTO_1_thumbnail_RO.png
    Duetto

    Intelligens és egyszerűen használható

    bõvebben