Almás-brandys keverékkel töltött palacsinta

Almás-brandys keverékkel töltött palacsinta

Desszertek

  • 6

    Hány személyre

  • Olcsó

    Költség

  • Nagyon könnyű

    Bonyolultság

  • Elkészítési idõ

Alapanyagok

  • 1,3 kg alma
  • 110 g vaj
  • 900 g finom kristálycukor
  • 110 g aszalt gyümölcs
  • 1 csipet őrölt szerecsendió
  • 700 g mazsola
  • 700 g mazsola
  • 1 citrom leve
  • Brandy az ízesítéshez

Elõkészítés

Készítsen 6–8 palacsintát a hagyományos recept szerint, és tartsa melegen őket egy tálaló lapostányéron a 190 °C-os sütőben.

Hámozza meg az almákat és vágja ki a magházat. Vágja fel őket közepes méretű kockákra. Öntsön kevés vizet egy szószos fazékba, és forralja benne az almát, amíg puhává nem válik.

Olvassza meg a vajat egy másik serpenyőben, és keverje bele a többi hozzávalót. Öntse le a vizet az almáról, és rakja a serpenyőbe. Forralja fel az összes hozzávalót, és párolja 10 percen át.

Mindegyik forró palacsinta közepére tegyen egy kanállal az almás keverékből, hajtsa össze őket négyszöggé.

Sűrű, édes tejszínnel vagy brandys vajjal tálalja.

A recept elkészítéséhez szükséges Tefal termékek
  • DUETTO_1_thumbnail_RO.png
    Duetto

    Intelligens és egyszerűen használható

    bõvebben