Alacsony hőmérsékleten párolt tojás vadgombával és edami sajttal

Alacsony hőmérsékleten párolt tojás vadgombával és edami sajttal

Előételek

  • 4

    Hány személyre

  • Átlagos

    Költség

  • Könnyű

    Bonyolultság

  • Elkészítési idõ

  • Elkésztési idõ

Alapanyagok

  • 4, szobahőmérsékletű tojás
  • 120 g friss vagy beáztatott szárított kulcsmagomba, hosszában félbevágva, megmosva és lecsepegtetve
  • 1 teáskanál finomra vágott hagyma
  • 1 evőkanál finomra felaprított snidling
  • 1 teáskanál napraforgóolaj
  • 12 edami sajtforgács
  • Kis szemű tengeri só
  • Frissen őrölt bors

Elõkészítés

Rakjon félre 4 szép kis gombát. A többit süsse néhány percig napraforgóolajban közepes hőmérsékleten. Amikor kész, adja hozzá a hagymát, sózza és borsozza.

Ossza el a gombát a csészékben, 1 evőkanál aprított snidlinggel együtt. Üssön mindegyik csészébe egy szobahőmérsékletű tojást. Fedje le a csészéket a fedőkkel. Párolja 15 percen át a 3. kosárban.

A párolás befejezéséhez vegye ki a csészéket a Vitacuisine készülékből, és vegye le a fedőjüket. Mindegyik csészébe kerüljön egy kulcsmagomba és sajtforgács. Végül mindegyiket szórja meg kis szemű tengeri sóval, frissen őrölt borssal és kevés snidlinggel. Azonnal szolgálja fel.