A tenger ajándékainak legjava

A tenger ajándékainak legjava

Előételek

  • 4

    Hány személyre

  • Drága

    Költség

  • Nagyon könnyű

    Bonyolultság

  • Elkészítési idõ

Alapanyagok

  • 250 g ördöghalfarok, csíkokra vágva
  • 4 nagy fésűkagyló, félbe vágva
  • 2 evőkanál fehérbor
  • 1 evőkanál felaprított friss petrezselyem
  • 1 babérlevél
  • Só és frissen őrölt fehér bors
  • 100 g főtt, megpucolt nagy rák
  • 1 evőkanál nagy zsírtartalmú tejszín (elhagyható)

Elõkészítés

Rakja a rizstálba az ördöghalcsíkokat, a fehérbort, a petrezselymet és a babérlevelet. Sózza és borsozza. Fedje be folpackkal, és rakja az alsó kosárba. Zárja le a fedővel, és párolja 10 percig.

Adja hozzá a rákot és a fésűkagylót, rakja rá a fedőt, és párolja még 5 percig.

Dobja ki a babérlevelet, és keverje bele a nagy zsírtartalmú tejszínt.

Tálalási javaslat: Levesestányérban tálalja ropogós héjú kenyérrel, amellyel ki lehet tunkolni a szaftot.