Ördöghal fűszerkéregben narancsszósszal

Ördöghal fűszerkéregben narancsszósszal

Előételek

  • 4

    Hány személyre

  • Drága

    Költség

  • Médium

    Bonyolultság

  • Elkészítési idõ

  • Elkésztési idõ

Alapanyagok

  • 600 g ördöghal érmékre vágva
  • 2 evőkanál kínai ötfűszer keverék
  • 250 ml száraz fehérbor
  • 1 finomra felaprított hagyma
  • 2 narancs leve és lereszelt héja
  • 200 g szívkagyló vagy kékkagyló héjában, alaposan megmosva
  • Só és bors

Elõkészítés

Dörzsölje be egyenletes rétegben az ördöghalérméket a kínai fűszerekkel. Forralja el teljesen a hagymával összekevert fehérbort.

Párolja 10 percen át az ördöghalat a narancslével és a narancshéjjal. 10 perc párolás után nyissa ki az ételpárolót, és rakja bele a szívkagylót vagy a kékkagylót. Zárja be a gépet, nyomja meg a Vitamin + gombot, és folytassa a párolást 5 percen át.

Amikor elkészült, adja a hal főzőlevét a fehérbor-redukcióhoz, és ízlés szerint sózza és borsozza. A tálalásnál az ördöghalérméket helyezze a tányér közepére, rendezzen el mellettük néhány szívkagylót vagy kékkagylót, és egy vonal szószt.