Édes-savanyú csirke

Édes-savanyú csirke

Főételek

  • 4

    Hány személyre

  • Átlagos

    Költség

  • Könnyű

    Bonyolultság

  • Elkészítési idõ

  • Elkésztési idõ

Alapanyagok

  • 2 lebőrözött csirkemellfilé
  • 100 g zöldhagyma, felszeletelve
  • 2 négyfelé vágott paradicsom
  • 225 g ananászkocka, lecsepegtetve
  • 15 ml (1 evőkanál) főzőolaj
  • 15 ml (1 evőkanál) kukoricaliszt
  • 42 g világos barnacukor
  • 60 ml (4 csésze) ciderecet
  • 45 ml (3 evőkanál) paradicsomlé
  • 45 ml (3 evőkanál) ananászlé (a konzerv levéből)
  • 5 ml (1 teáskanál) reszelt gyömbérgyökér
  • 1 gerezd fokhagyma, összetörve
  • 1 csipet só
  • Köretként párolt fehér rizst adjon hozzá.

Elõkészítés

Vágja vékony szeletekre a csirkét és tegye félre. Keverje össze a mártás hozzávalóit. Melegítse addig az olajat a Tefal sauté serpenyőben, amíg füstölni nem kezd. Süsse ki hirtelen a csirkét az olajban, amíg kéreg nem képződik rajta.

Adja hozzá a zöldhagymát, a paradicsomot és az ananászkockákat, és melegítse át őket. Adja hozzá a mártást, és keverje bele. Ha szükséges, mérsékelje a hőt.

Főzze folyamatosan kevergetve, amíg be nem sűrűsödik. Párolt fehér rizzsel tálalja.

A recept elkészítéséhez szükséges Tefal termékek
  • DUETTO_1_thumbnail_RO.png
    Duetto

    Intelligens és egyszerűen használható

    bõvebben