Tefal Ingenio Induction Stainless Steel

Ingenio Induction Stainless Steel Ínyenc ételek készítéséhez
  • Zseniális, levehető fogantyújának és rozsdamentes acél külsejének köszönhetően az ínyenc ételek készítése még soha nem volt ilyen egyszerű.

Ingenio rozsdamentes acél: ínyenc ételek készítése mindössze egyetlen kattintással!

Ismerje meg a praktikus, rozsdamentes acél Ingenio termékcsaládot, mely 100%-ig biztonságos, könnyen levehető és rögzíthető fogantyúval kapható. Egyetlen kattintással válthat egyik edényről a másikra. Főzzön igazi ínyencként a tűzhelyen vagy a sütőben, tálalja az elkészült ételt gusztusosan, majd pedig tárolja el a hűtőszekrényben. Nagyra fogja értékelni az edények helytakarékosságát a szekrényben, mivel tökéletesen egymásba rakhatók.

  • 10 év garancia a levehető fogantyúra.*
  • Magas ellenálló képességű, rozsdamentes acélból készül, tapadásmentes Intensium bevonattal.
  • A Thermo-Spot technológia segítségével megfelelő időben foghat hozzá a sütéshez.
  • Könnyen tisztítható, és mosogatógépben mosható.

Két készlet kapható:

  • Egy serpenyőből (24 cm), két lábasból (16, 20 cm), valamint egy levehető fogantyúból álló készlet.
  • Két serpenyőből (24, 28cm), valamint egy levehető fogantyúból álló készlet.

*A garancia nem érinti a vásárlók adott ország törvényei alapján érvényes jogait.
A garancia feltételekhez kötött, további tudnivalókért látogasson el az alábbi weboldalra: www.tefal.com/ingenio.
**A tapadásmentes jellemző tartósságára és az elhajlítással szembeni ellenállásra kiterjedő vizsgálatok. A versenytársak hasonló serpenyőin az SGS független laboratóriuma által végrehajtott vizsgálat (az indukciós főzőlappal nem kompatibilis alumínium).

Nélkülözhetetlen eszközök
  • Könnyen használható, levehető fogantyú

  • Hőmérsékletjelző

  • Tartós, tapadásmentes Intensium bevonat

  • Vastag, rozsdamentes talp

Funkciók – összevetés
Anyag STAINLESS STEEL  
ALUMINIUM  
STAINLESS STEEL  
Hőforrás INDUKCIÓ - GÁZ - ELEKTROMOS - KERÁMIA - HALOGÉN  
GÁZ  
INDUKCIÓ - GÁZ - ELEKTROMOS - KERÁMIA - HALOGÉN  
Sütőben is használható MINDEN, KIVÉVE A NYELEKET ÉS A FEDOKET  
MINDEN, KIVÉVE A NYELEKET ÉS A FEDOKET  
MINDEN, KIVÉVE A NYELEKET ÉS A FEDOKET  
Belső bevonat/kivitel TAPADÁSMENTES  
TAPADÁSMENTES  
TAPADÁSMENTES  
Inside Coating Name INTENSIUM  
INTENSIUM  
INTENSIUM  
Belső bevonat színe FEKETE  
n/a FEKETE  
Thermo-Spot (hőindikátor) KIZÁRÓLAG SERPENYŐK, MAGASFALÚ SERPENYŐK ÉS WOKOK  
KIZÁRÓLAG SERPENYŐK, MAGASFALÚ SERPENYŐK ÉS WOKOK  
KIZÁRÓLAG SERPENYŐK, MAGASFALÚ SERPENYŐK ÉS WOKOK  
Külső bevonat/kivitel FÉNYESRE POLÍROZOTT NEMESACÉL  
FÉNYES ZOMÁNC  
FÉNYESRE POLÍROZOTT NEMESACÉL  
Edényalj típusa INDUKCIÓS TECHNOLÓGIA  
n/a INDUKCIÓS TECHNOLÓGIA  
Kiöntőperem IGEN  
IGEN  
IGEN  
Nyél típusa Leveheto  
Leveheto  
Leveheto  

Gyakori kérdések
Az Ingenio fogantyú hosszú élettartamáért ajánlott betartani a következő utasításokat:
• Amikor főzés közben nincs szükség rá, csatlakoztassa le a fogantyút, hogy ne melegedjen túl és megmaradjon a tartóssága.

• A fogantyú károsodhat vagy eltörhet, ha túlmelegszik. Emiatt a fogantyú többé nem működik megfelelően, és fennáll annak a veszélye, hogy leesik a serpenyő, Ön pedig megégeti magát. Ha észreveszi, hogy a hő kárt okozott a fogantyúban, azt tanácsoljuk, ne használja, és cserélje ki egy újra.

• A fogantyút kézzel mosogassa el.
Vigyázat: A serpenyő használata közben soha ne nyomja meg a kioldó gombot. A kart az ujjával tartsa zárt helyzetben. Lásd a használati útmutatót.
A szilikon alkatrészek maximális hőtűrése 250 ℃, vagyis használhatók a főzéshez. Ha azonban nyílt láng éri őket, a szilikon elszíneződhet, deformálódhat, az üveg pedig megrepedhet.
A tapadásmentes konyhai eszközöket kifejezetten arra terveztük, hogy ne tapadjon le bennük az étel. A serpenyők és a szószos fazekak ugyanakkor gondos karbantartást igényelnek. Ennek érdekében kérjük, fogadja meg a következő tanácsot: az első használat előtt vékony rétegben olajozza ki a serpenyőt vagy szószos fazekat, majd mossa el és szárítsa meg. Ismételje meg ezt az eljárást megfelelő időközönként, ha rendszeresen mosogatógépben mossa el a serpenyőt vagy szószos fazekat. Emellett a túlhevítést és a karcolásokat is kerülni kell, amelyeket elsősorban a fém kiegészítők (sültfordító lapátok, merítőkanalak) használata, és/vagy a fém dörzsszivaccsal történő tisztítás okoz.
Kizárólag az Ingenio termékcsalád serpenyői, szószos serpenyői vagy szeletsütői használhatók sütőben, a levehető fogantyúnak köszönhetően. (Győzödjön meg róla, hogy levette a fogantyút!) A főzőedényeket tilos mikrohullámú vagy légkeveréses sütőben használni.
1. A por eltávolítása érdekében mossa el forró vízzel és mosogatószerrel a serpenyőt. Szárítsa meg, és az első használat előtt dörzsöljön be egy kis főzőolajat a tapadásmentes bevonatba. A felesleges olajat távolítsa el. 2. A konyhai edényeket használat után mindig mossa el és szárítsa meg.
A konyhai edényeiben választásának megfelelően készíthet ételeket zsiradékkal és zsiradék nélkül.
Serpenyő esetében: 140° C és 195° C között
Palacsintasütő esetében: 165° C és 240° C között
Ez az olajban sütés, illetve a körbesütés optimális hőmérséklete. E tartományokban ideális hőmérsékleten, egészségesen készítse el az ételeket.
A kiolajozás a konyhai edények bevonását jelenti vékony olajréteggel. Az első használat előtt mossa el konyhai edényét vízzel, és szárítsa meg. Melegítse a főzőlap legalacsonyabb fokozatán 30 másodpercig, vegye le a tűzhelyről, és öntsön bele egy kiskanálnyi növényi olajat. Terítse szét az olajat a teljes felületen egy papírszalvéta segítségével. Mosogatógép használata esetén ezt az eljárást rendszeresen meg kell ismételni.
Olvassa el a termék csomagolásán vagy mellékelt útmutatójában található, a használatra vonatkozó ajánlásokat. Néhány termékcsalád esetében megengedett egyes fém eszközök használta – a kések és a habverők kivételével. A serpenyők és a szószos fazekak élettartamának meghosszabbítása érdekében azonban nyomatékosan javasoljuk a fém eszközök használatának mellőzését. Használjon műanyag vagy fa eszközöket.
A kerámiabevonat tapadásmentes tulajdonságai jóval korlátozottabbak a klasszikus (PTFE) bevonatokhoz képest, mind a teljesítményt, mind a tartósságot tekintve. Azt javasoljuk, hogy több zsiradékkal készítse az ételeket, rozsdamentes eszközöket használjon, a mosogatást pedig erősebb mozdulatokkal, valamivel több mosogatószerrel végezze. Ha étel égett az edényre, áztassa mosogatószeres, lehetőség szerint kevés ételcetet tartalmazó vízbe konyhai edényét. A kerámiaalap idővel foltossá válik, és a foltokat nem lehet eltávolítani. Ez semmilyen szempontból sem csökkenti a konyhai edény teljesítményét, és egészségügyi kockázatot sem jelent.
• Használjon műanyag vagy fém eszközöket! Egyes fém eszközök is használhatók – a késeket és a habverőket kivéve. (Lásd a használatra vonatkozó utasításokat a csomagoláson vagy a termékhez mellékelt utasításokban.)
• Ne a serpenyőben vágja fel az ételt.
• Ne karcolja össze a tapadásmentes felületet. A kisebb felszíni karcolások vagy kopások nem befolyásolják az edény teljesítményét.
• Az étel elkészítése után ne hagyja a főzőlapon a serpenyőt, illetve ne hagyja a főzőlapon az üres serpenyőt.
•Az elektromos főzőlapon mindig megfelelő méretű főzőzónát válasszon, a gázrózsát pedig úgy állítsa be, hogy a láng csak a serpenyő alját érje, és ne csapjon fel az oldalán.
• Soha ne hagyja felügyelet nélkül a serpenyőt főzés közben.
• Tisztítás előtt várja meg, amíg a serpenyő lehűl.
A serpenyő hősokk hatására deformálódik (az üres serpenyő túlhevítése, hideg víz öntése forró serpenyőbe vagy forró serpenyő hideg felületre helyezése stb.). A serpenyő tisztítása előtt várja meg, hogy szobahőmérsékletűre hűljön. A deformálódott serpenyőnek erősen csökken a használati értéke.
A serpenyőket SZIGORÚAN TILOS mikrohullámú sütőben használni.
A termékvonaltól függően (lásd a csomagolást) a fém eszközök többsége használható, a kések, a villák és a habverők kivételével. A fém eszközöket azonban óvatosan kell használni. Ne használjon éles peremű eszközöket, és ne vágjon közvetlenül a serpenyőben. Ne szurkálja vagy karistolja össze a tapadásmentes felületet.
Igen. A magas hőmérséklet elégetheti az ételt, illetve foltokat és a serpenyő deformálódását eredményezheti. Emellett a túlhevítés miatt megszűnhet a serpenyő tapadásmentes tulajdonsága. Az ételek elkészítéséhez mérsékelt hőmérséklet is elég, mert az alumínium egyenletes hőeloszlással melegszik fel. Kárt okozhat a serpenyőben azzal, hogy úgy melegíti nagyon magas hőmérsékletre, hogy közben semmi sincs benne.
Nem. A magas hőmérséklet nem csökkenti számottevően az elkészítési időt, és az étel minőségére is egyértelműen kedvezőtlen hatással van, ezért erősen ajánlott a közepes hőmérséklet használata. Ez már csak azért is ajánlott, mert a magas hőmérsékleten történő főzés károsíthatja a tapadásmentes bevonatot.
A bevonat élettartamának meghosszabbítása érdekében rázva sütés vagy grillezés esetén használjon kis mennyiségű olajat. Forralás vagy párolás esetén nincs szükség olajra.
Ezzel idővel negatívan befolyásolja a nyitó/záró mechanizmus hatékonyságát.
Bizonyos alkatrészek moshatók mosogatógépben, mások nem. (Lásd lent.) Ha mosható mosogatógépben, a mosogatáshoz használjon semleges mosogatószert. Bizonyos mosogatógépekben nem mosogathatók fazekak/serpenyők, ezért mosogatás előtt ellenőrizze a mosogatógép használati utasítását.
Mosogatógépben mosható :
Fazék/serpenyő alkatrész: IGEN
Különleges fogantyú: NEM
Főzőfedél: (kivéve a mágneses gombos típusok): IGEN
Lecsatolható fazékgomb, mágneses típusok: NEM (rozsdásodást okozhat)
Tárolási zárófedő: NEM (deformálódhat)
A serpenyő élettartamának megnövelése érdekében azt javasoljuk, hogy kézzel mossa el, ne dörzsfelületű szivaccsal. Mosogatógép-használat: kíméletes mosogatószer, például folyadék vagy gél használata javasolt.
Tapadásmentes serpenyő :
Mosogatószeres vízben kézzel mosogassa el.
A serpenyőt minden használat után el kell mosogatni, hogy eltávolítsa a felületén maradó zsíros réteget. A zsíros réteget nem távolítja el teljesen azzal, ha egyszerűen csak kitörli a serpenyőt papírszalvétával, vagy leöblíti. A következő használatkor beleéghet a serpenyő felszínébe és foltok jelenhetnek meg.
A tapadásmentes serpenyőket tilos súrolószerrel vagy súrolószivaccsal tisztítani. A serpenyő belsejének és külsejének tisztítására a szintetikus anyagból készült szivacsok a legalkalmasabbak.

Kerámia bevonatos serpenyő :
Javasoljuk, hogy a kerámia bevonatos serpenyőt enyhén mosogatószeres vízben kézzel mosogassa el. Így lehet a leghatékonyabban tisztítani. Ha a serpenyő a szokásos mosogatást követően nem elég tiszta, csordítson egy kis ecetet és vizet a serpenyőbe, majd melegítse fel. A víz-ecet keverék majd megtisztítja a serpenyőt. Ezt követően öblítse el alaposan a serpenyőt, hagyja megszáradni, majd dörzsölje be például egy kis napraforgóolajjal. Serpenyője ezután olyan lesz, mint új korában. Ha a serpenyő alján makacs lerakódás keletkezett, először próbálja meg forró vízzel és jó zsíroldóképességű mosogatószerrel eltávolítani. Műanyag súrolószivaccsal és egy kevés folyékony tisztító súrolószerrel is elmosogathatja a serpenyőt, ha szükséges.
A szabadon álló réz felszínű edényeket soha ne hagyja a levegőn megszáradni. Ettől foltossá válik az edény, és később nehéz lesz megtisztítani. A réz idővel kifakul. Tisztítsa meg kereskedelmi forgalomban kapható tisztítószerrel. Az edényeket erősen ajánlott azonnal a mosogatás után szárazra törölni konyharuhával. A réz könnyen megkarcolódik és behorpad, ezért használat után különösen óvatosan kezelje és rakja a helyükre a fazekakat és a serpenyőket.
Ha a mosogatógépbe rakta a fogantyút vagy főzés közben a serpenyőn felejtette (a tűzhelyen vagy berakta a sütőbe), ez negatívan befolyásolja a nyitó/záró mechanizmus hatékonyságát.
A fogantyú nem javítható, újat kell vásárolnia. Látogassa meg tartozékokat árusító üzletünket.
Nem.
A fedőt le kell vennie, mielőtt a sütőbe teszi a serpenyőt.
A nyelek és a fogantyúk idővel kilazulhatnak a rögzítés folyamatos felmelegedése és kihűlése miatt. Ha ez történik, húzza meg egy megfelelő csavarhúzóval, de ne húzza túl szorosra.
1. Lehetséges, hogy étel rakódott le/maradt hátra a serpenyőben, ami azért történhetett, mert korábban leégetett valamilyen ételt a serpenyőben. Normális esetben a tisztításhoz elég vízzel és mosogatószerrel megtölteni a serpenyőt, és így hagyni éjszakára. Ezután készítsen pasztát szódabikarbónából és vízből, és dörzsölje át vele finoman a serpenyőt egy nem karcoló szivaccsal (tapadásmentes dörzsszivaccsal). Ezután kondicionálja újra a tapadásmentes bevonatot úgy, hogy konyhai papírtörlő segítségével áttörli a felületet némi főzőolajjal. 2. Lehetséges, hogy túlhevítette a serpenyőt, és emiatt megsérült és elszíneződött a tapadásmentes bevonat. Ha rendszeresen túlhevíti a serpenyőt, meggyengül a tapadásmentes bevonat. A serpenyők piros hőmérsékletjelző Thermo-Spotja jelzi, hogy mikor érte el a serpenyő a tökéletes ételkészítési hőmérsékletet. Amikor a pont élénkpirosra vált, mérsékelje a hőt a hőmérséklet fenntartására. Ne melegítse tovább a serpenyőt magas hőmérsékleten, mert ez a serpenyő és a tapadásmentes felszín túlhevülését okozza. 3. Ha mosogatógépben tisztítja, minden egyes használat után újítsa meg a tapadásmentes belső felületet főzőolajjal, hogy megakadályozza a tapadásmentes bevonat kiszáradását, és biztosítsa a legjobb tapadásmentes teljesítményt.
Túl magas hőmérsékleten vagy túl nagy átmérőjű főzőlapon használta a serpenyőt, melynek következtében a hő túljutott a serpenyő aljának peremén, és kárt tett a nyélben.
1. Túl magas hőmérsékleten vagy rossz hőforráson használta a serpenyőt, ami az aljának deformálódását eredményezte. 2. Fontos az is, hogy soha ne öntsön hideg vizet a forró serpenyőbe, illetve a forró edényeket soha ne mártsa hideg vízbe. A hirtelen hőmérsékletváltozás a fém deformálódását okozhatja, amitől egyenetlenné válik az alja.
A serpenyőket gondos odafigyeléssel helyezze a gáz főzőlapokra, mivel a főzőrács lábainak száma eltérő lehet, és főleg a kis serpenyők esetében szükség lehet arra az edénytartóra, amelyet a főzőlapgyártók többsége mellékel a termékéhez, de ami külön is kapható.
Amennyiben az alumínium fazék vagy serpenyő külső részét nagy erőhatás éri, például leejtik vagy megüti valami, a fazék/serpenyő eldeformálódhat. (Az ételkészítésnél használt hőtől nem deformálódik el a fazék/serpenyő.)
A fogantyúkat kizárólag a Tefal Ingenio edényekkel használja, más típusú vagy márkájú edényekkel ne. Az Ingenio fogantyút kizárólag a Tefal Ingenio termékvonallal történő használatra tervezték. Ha a serpenyő eldeformálódik ütés vagy leesés miatt, ne használja többet, és azt ajánljuk, hogy cserélje újra. Ha mégis tovább használja, ellenőrizze, hogy a fogantyú biztonságosan csatlakozik-e a serpenyőre. Felhívjuk a figyelmét arra, hogy a serpenyőt ebben az esetben saját kockázatára használja.
Ez a fedő az étel ideiglenes tárolására szolgál.
1. Nem használható melegítésnél. Ne rakja a sütőbe.
2. Ne tároljon benne sokáig ételt (egy napnál hosszabb ideig). A fazék testének korróziója a bevonat lepattogzását okozhatja.
3. A zárófedőt ne helyezze nyílt láng közelébe.
4. A zárófedőt ne használja addig, amíg meleg az étel vagy a fazék.
5. Az erős színű ételek vagy hozzávalók foltokat hagyhatnak a terméken. (Például a ketchup, a curry vagy a répa.)
A bevonataink híresek arról, hogy normális használat esetén nem pattogzanak fel. Akkor sincs veszély, ha nem a rendeltetésszerűen használja a TEFAL/T-fal serpenyőket vagy a szószos fazekakat, és véletlenül lenyeli a bevonat egy darabkáját. A darabkák nem mérgezők (a tapadásmentes bevonat nem jelent veszélyt az egészségére). Ugyanúgy emésztés nélkül fog áthaladni a szervezetén, mint bármely más rostanyag. Ne feledje: A tapadásmentes bevonat annyira biztonságos egészségügyi szempontból, hogy az orvostudomány is használja szívritmus-szabályozók és az artériákat kipótló apró csövecskék bevonására.
A tapadásmentes bevonatok PTFE-t tartalmaznak. Ez a politetrafluoretilén, egy műanyag polimer rövidítése. Egy síkos anyagról van szó, amely tetrafluoretilén molekulákból áll, és csak szén- és fluoratomokból áll. A tapadásmentes bevonat nem lép reakcióba a savakkal vagy a lúgokkal, és stabil marad az ételek elkészítése közben. A francia, európai és amerikai egészségügyi hatóságok engedélyezték az PTFE tapadásmentes bevonat használatát a konyhai edények gyártásánál. Olyan anyagról van szó, amely semmilyen formában sem lép reakcióba az étellel, a vízzel vagy a tisztítószerekkel. Ha lenyelik, teljesen ártalmatlan az emberi szervezetre. Felszívódás nélkül halad át a testen, akárcsak bármely más rostanyag. A tapadásmentes bevonat valójában annyira biztonságos egészségügyi szempontból, hogy az orvostudomány is használja szívritmus-szabályozók és az artériákat kipótló apró csövecskék bevonására.
NEM. A TEFAL/T-fal tapadásmentes bevonattal ellátott konyhai edényei nem tartalmaznak PFOA-t. Ezt rendszeresen független laboratóriumok ellenőrzik, amelyek tanúsítják, hogy a termékeink nem tartalmaznak PFOA-t. 2003 óta számos országban végeznek rendszeres vizsgálatokat független laboratóriumok (az INERIS Franciaországban, az ASAHI GLASS FLUOROPOLYMERS az Egyesült Királyságban, a FABES Labs Németországban, az MB Labs Kanadában és az SGS Kínában). Ezek a vizsgálatok következetesen bizonyították azt, hogy a Tefal/T-fal tapadásmentes bevonattal ellátott termékei nem tartalmaznak PFOA-t.
Nem, a tapadásmentes bevonatot a gyártás során kell felvinni.
Normális háztartási használat esetén a tapadásmentes bevonat nagyon ritkán kopik le. A megfelelő használat és karbantartás segít abban, hogy a jó teljesítmény hosszú ideig megmaradjon. Az esetek többségében a tapadásmentes bevonat a túlhevítés, az összekarcolás és/vagy a mosogatás közbeni súrolás miatt használódik el. A jelentős túlhevítés következtében a serpenyő felszíne kiszáradhat és felpattogzódhat. Az ilyen jellegű károkra nem terjed ki a garancia. Ha néha magas hőmérsékletet használ vagy hevített már túl serpenyőt, azt ajánljuk, hogy gyakrabban olajozza ki edényeit.
Jelenleg nagy bizonytalanság jellemzi a tapadásmentes bevonatokat, amelyek olykor a PFOA-hoz kapcsolódnak. A Tefal/T-fal tapadásmentes bevonatai viszont PTFE-ből készülnek. Az anyag kémiai neve politetrafluoretilén, és európai és USA-beli közegészségügyi hatóságok igazolják, hogy nem káros az egészségre. A PFOA és a PTFE két teljesen különböző anyag. A lényeg az, hogy a Tefal/T-fal tapadásmentes bevonatú konyhai edényei PTFE-ből készülnek, és nem tartalmaznak PFOA-t. Ezen túlmenően a Tefal/T-fal több mint 20 évvel ezelőtt kötelezettséget vállalt arra, hogy nem használ ólmot vagy kadmiumot egyetlen konyhai edénye gyártásához sem, hogy ezzel is garantálja: a termékei között egy sincs, amelyik ártalmas lenne az egészségre. Ezt az elkötelezettséget a Group SEB ökoinformációi tartalmazzák.
A PFOA a perfluor-oktán-sav elterjedt angol nyelvű rövidítése. A PFOA-t számos termék gyártása során használják: ide tartoznak a tapadásmentes bevonatok, a mikrohullám-kompatibilis csomagolások, bizonyos textíliák, a folttaszító szőnyegek, vagy a pizzásdobozok, amelyek nem szívják be a zsírt. A fogyasztói termékei esetében a Tefal/T-fal garantálja azt, hogy nem használ PFOA-t, ólmot és kadmiumot, valamint hogy a Tefal/T-fal tapadásmentes bevonatú termékei nem ártalmasak a környezetre és a fogyasztók egészségére.
A Tefal/T-fal edények tapadásmentes bevonata és zománca nem tartalmaz sem kadmiumot, sem ólmot. Azt tapasztaltuk, hogy ezek a káros anyagok szivárogni kezdenek, amikor a terméket mosogatógépben mossák, majd lerakódnak a mosogatógépben levő összes többi eszközön. Amikor ezeket az eszközöket használják étkezés vagy főzés során, a kadmium és az ólom bekerül az emberei szervezetbe, amelyből később sem távozik. Emiatt több mint 20 éve valamennyi edényünket ólom és kadmium felhasználása nélkül tervezzük és gyártjuk. Ez az ökoinformáció megtalálható az összes, Tefal/T-fal tapadásmentes bevonatú termék csomagolásán.
A Tefal/T-fal tapadásmentes bevonatai a politetrafluoretilén nevű polimerből készülnek (= PTFE). Konyhai edényeink a PTFE-nek köszönhetik tapadásmentességüket. Az európai és USA-beli közegészségügyi hatóságok igazolták, hogy a PTFE olyan semleges anyag, amely nem lép kémiai reakcióba sem az étellel, sem a vízzel, sem pedig a háztartási tisztítószerekkel. Akkor is teljesen ártalmatlan, ha lenyelik. A fenti közegészségügyi hatóságok igazolták, hogy az edények PTFE tapadásmentes bevonatai nem ártalmasak az egészségre. A PTFE valójában annyira biztonságos, hogy az orvostudomány is széles körben használja szívritmus-szabályozók és az artériákat kipótló apró csövecskék gyártásához. Súlyos vesebetegségben szenvedő pácienseken végrehajtott sebészeti beavatkozásokhoz is használják. Emellett részben bizonyos ízületprotézisek bevonata is PTFE felhasználásával készül.
Leggyorsabban a mágnesteszt végrehajtásával ellenőrizheti, hogy a serpenyői használhatók-e indukciós főzőlapon. Nagyon egyszerű: ha a mágnes rátapad a serpenyő aljára, használható a kereskedelemben használható indukciós főzőlapokon!
Nehéz megadni, hogy pontosan hány év az élettartama, mert ez a használati körülményektől és a használat gyakoriságától függ. Az élettartam növeléséhez óvja a szükségtelenül magas hőmérséklettől és ne melegítse fel úgy, hogy nincs benne víz. Közepes és alacsony hőfok közötti hőmérséklet is elég. Ha olyan magas hőmérsékletet használ, mint a vas wok esetében, gyorsan be fog következni a károsodás. Emellett ne tároljon benne hosszú ideig főtt ételt (egy napig vagy tovább).
A Group SEB a minőség iránti elkötelezettség részeként „Egészségügyi és környezetvédelmi” ökoinformációkat nyújt tapadásmentes Tefal/T-fal termékeivel kapcsolatban. Ez az elkötelezettség garantálja azt, hogy nem használunk PFOA-t, ólmot és kadmiumot a Tefal/T-fal bevonatok gyártásánál, és hogy tapadásmentes bevonatot tartalmazó termékeink nem ártalmasak a környezetre és a fogyasztók egészségére. Az ökoinformációk alapját a számos országban, független laboratóriumok által elvégzett rendszeres elemzések adják (az INERIS Franciaországban, az ASAHI GLASS FLUOROPOLYMERS az Egyesült Királyságban, a FABES Labs Németországban, az MB Labs Kanadában és az SGS Kínában) (hivatkozás a laborok oldalaira). Az elkötelezettségről szóló nyilatkozat megtalálható a Tefal/T-fal márka weboldalán, valamint a tapadásmentes Tefal/T-fal bevonatú konyhai edények csomagolásán.
A készülék értékes, újrahasznosítható vagy újra feldolgozható anyagokat tartalmaz. Vigye el helyi gyűjtőhelyre.