FDP CUISINE COMPANION WHT/CHA EU

Hivatkozási szám : FE800A38

Nélkülözhetetlen eszközök
  • default

  • Adjustable cooking temperature from 30 to 130°C

  • 12 speeds and Pulse & Turbo keys for various mixing results

  • 4.5L capacity bowl (2.5L working capacity)

  • Large range of qualitative accessories for a variety of preparations

  • The included 1 Million-menu cookbook is a genuine source of daily inspiration for successful cooking: it features 300 recipes for truly diversified meals whatever the occasion.

Használati utasítás & Kézikönyv
Gyakori kérdések
Helyezze a készüléket a lehető legközelebb ahhoz a helyhez, ahol a levegő távozik (pl. szagelszívó).
FIGYELEM: Ne tegye rá hőforrásra!
Igen, bizonyos programok esetében szükséges a további keverés (cél: a főzet megvédése, a bőrözés megjelenésének megelőzése, vagy a tartály aljára való letapadás megelőzése).
Ha tojáshabot akar készíteni a konyhai géppel, dugó nélkül kell használnia a tetőt.
FIGYELEM: ne használjon a 7-es sebességi fokozatnál nagyobb fokozatot!
Ehhez a gőzölő kosár használható.
Tegye az éles pengét a tartályba, adja hozzá a recept által előírt hozzávalókat (répa, burgonya, hagyma…), helyezze be a kosarat, győződjön meg arról, hogy nem nyomja le az alatta lévő zöldségeket, tegye bele azokat a hozzávalókat, amelyeket darabokban kíván tartani (szalonna, kolbász, borsó…) és mindezt fedje le, de vigyázzon, hogy a szint ne haladja meg a maximum szintet.
A recept elkészítése előtt lehűtheti a tartályt. Ehhez törjön össze 10 jégkockát impulzus üzemmódban a dagasztó/törő késsel, majd ürítse ki a tartályt, megfelelően törölje ki, és haladéktalanul készítse el a szörbet receptet.
A recept szobahőmérsékletű (20°C) hozzávalókkal készült. Lehet, hogy néhány receptnél 2-3 percig tartó további főzésre van szükség, ha a hozzávalókat (tejet, tojást, stb.) egyenesen a hűtőből vette ki.
Használhat sütőpapírt a kosár aljának és belső falainak kibéleléséhez, ha gőzölő programmal olyan recepteket készít el, mint az omlett, rántotta, hal, fehér húsok, stb.
A „gyenge gőzölés" beállítás lehetővé teszi a lehető legnagyobb mennyiségű gőzpára távozását, így sűrűbb állagú fogások és mártások készítéséhez ajánlott (rizottók, krémes pudingok, mártások stb.).

Az „erős gőzölés" beállítás lehetővé teszi a lehető legtöbb hő és gőz bent tartását az edényben, így mindenféle kuktában főzés során használható (levesek stb.).
Ez a beállítás a keverés közbeni kifröcsögést is megakadályozza.

H a gőzszabályozó kupak a helyén van, a piktogram a kiválasztott beállítást mutatja.
Az elszíneződés enyhítéséhez az érintett területet főzőolajjal átitatott ronggyal vagy törlőkendővel dörzsölje át, majd a szokásos módon tisztítsa meg.
Az elszíneződés enyhítése érdekében fontos, hogy közvetlenül a használatot követően végezzük el a tisztítást.
Az edényt, a gőzkosarat és a fedél minden tartozékát lehet mosogatógépben mosni. A tartót, és a rögzítő gyűrűjét nem tanácsos berakni a mosogatógépbe.
Ha az edény alja kalciumos (fehér vízkő nyomok):
Öntsön be a (a tartójával felszerelt) edénybe 1 kanál 8%-os fehér ecetet (kb. 100 ml) és hagyja dolgozni 1 órán át, majd ürítse ki az edényt, szedje le a tartóját és az illesztést, és öblítse át az összes alkatrészt tiszta vízzel.
Tanácsos az elszíneződés megjelenése után azonnal megtisztítani a szerszámokat. Ehhez használhat citromlevet.
Használjon megelelően száraz szivacsot, azután törölje át száraz ruhával.
Higiéniai okok miatt minden használat után tanácsos levenni a fedelet, a tartó illesztést és az illesztést, és jól megtisztítani minden egyes alkatrészt.
A tisztítás (előtisztítás) megkönnyítése érdekében a tartály kiürítése után helyezze a mixert az edénybe, öntsön bele 0,7 liter vizet és néhány csepp mosogatószert, majd zárja le a fedelet a dugóval.
Azután nyomja meg a "Start" gombot.
Amikor a készülék melegíteni kezd (sípoló hang), állítsa le a berendezést és a szerszámokat tisztítsa meg a csap alatt.
(Ez a négy szerszámra vonatkozik).
A készülék értékes, újrahasznosítható vagy újra feldolgozható anyagokat tartalmaz. Vigye el helyi gyűjtőhelyre.
A készülék túlmelegedett. 20 percig hagyja hűlni. Újabb használat előtt csökkentse a mixelni kívánt mennyiséget.
A készülék biztonsági üzemmódba lépett, mert túl nagy mozgást észlelt.
Ellenőrizze, hogy az ajánlott sebességgel és a megfelelő szerszámmal dolgozik-e. Ellenőrizze, hogy a készülék stabilan áll (a gumilábain) és a munkafelület elég szilárd.
Az élesebbik kés ideális zöldségek, fűszerek, hús, hal stb. aprításához, illetve levesek és párolt gyümölcsök keveréséhez. A fűrészes kés ideális tojás, tejszín stb. felveréséhez és kikeveréséhez a könnyű és habos fogásokhoz.
Ez teljesen normális. Az 1. és 2. sebesség automatikus felpörgetési funkcióval rendelkezik, így a motor folyamatos ki- és bekapcsolási ciklusokkal működik.