Tefal Versalio Deluxe 9 in 1

Versalio Deluxe 9 in 1 A Versalio egy többfunkciós főzőedény az egész család számára
  • Állítható hőmérséklet és 9 elkészítési mód a tökéletes végeredményért.
  • Sütés, olajban sütés, lassú főzés, pirítás, főzés/tészta, paella/rizottó, fagyasztott étel kiolvasztása és melegen tartás.

Hivatkozási szám : FR495070

Versalio Deluxe, bámulatos eredmények!

Ismerje meg a Versalio Deluxe modellt, egy 9 elkészítési módot kínáló, intelligens, többfunkciós főzőedényt. Olajban sütés, sütés, pirítás, lassú főzés, dinsztelés, rizsfőzés, tésztafőzés, melegen tartás, vagy akár fagyasztott ételek kiolvasztása – bármire képes, és ezzel megkönnyíti az Ön életét!
 
9 elkészítési mód az univerzális főzéshez – mindent tud, és nem is akárhogyan!
  • Az intelligens és kényelmes; az eszközön található levehető időzítővel mindig nyomon követheti az időt.
  • A hőmérséklet 80° és 180° között állítható be, hogy a végeredmény mindig a lehető legjobb legyen.
  • Hogy minden készen álljon a főzéshez, a csomag egy spatulát is tartalmaz.
  • Tartsa szemmel az ételeit az átlátszó fedélen keresztül.
  • A könnyen tisztítható, levehető tál és fedél mosogatógépben is mosható.
Nélkülözhetetlen eszközök

Betekintő ablak

Kivehető tál

Be/ki kapcsoló lámpával

Állítható olajmennyiség

Levehető időzítő

Mosogatógépben is mosható

Receptek

Biryani

Bonyolultság : Nehéz, tapasztalatot igényel
Idõ : 95min

Borjú bécsi

Bonyolultság : Könnyű
Idõ : 25min

Narancsvirágos fánk

Bonyolultság : Médium
Idõ : 30min

Versalio tészta

Bonyolultság : Könnyű
Idõ : 30min

Paella

Bonyolultság : Nehéz, tapasztalatot igényel
Idõ : 60min

Sült krumpli

Bonyolultság : Könnyű
Idõ : 25min

Gulyás

Bonyolultság : Médium
Idõ : 110min

Chili con carne

Bonyolultság : Médium
Idõ : 90min

Fokhagymás halcurry

Bonyolultság : Könnyű
Idõ : 45min

Olajban kisütött rák

Bonyolultság : Könnyű
Idõ : 15min

Paradicsommal és lime-mal párolt hal

Bonyolultság : Médium
Idõ : 50min

Fűszeres sült krumpli

Bonyolultság : Könnyű
Idõ : 45min

Falafel

Bonyolultság : Médium
Idõ : 30min

Fokhagymás bárányhúsgombócok

Bonyolultság : Médium
Idõ : 60min

Paprikás csirke

Bonyolultság : Médium
Idõ : 40min

Rizs cérnametélttel

Bonyolultság : Könnyű
Idõ : 40min

Krumplival töltött szamósza

Bonyolultság : Médium
Idõ : 30min

Zöldséges csirkeragu

Bonyolultság : Médium
Idõ : 50min

Padlizsán mentával és fetával

Bonyolultság : Médium
Idõ : 60min

Rizottó borsóval

Bonyolultság : Médium
Idõ : 40min

Funkciók – összevetés
Színek Fehér és metál  
Fehér  
Olajmennyiség 2 liter  
2 liter  
Hasábburgonya-kapacitás 1 kg  
1 kg  
Kivehető tál    
   
Edény bevonata Tapadásmentes bevonat  
Tapadásmentes bevonat  
Hidegfalú kivitel    
   
Betekintő ablak    
   
Szűrő Fém  
Szén  
Be/Ki kapcsoló    
   
Időzítő    
   
Jelzőfény IGEN  
IGEN  
Mosogatógépben mosható - részletek Tál, fedő, sütőkosár és spatula  
Tál, fedő és sütőkosár  

Használati utasítás & Kézikönyv
Gyakori kérdések
A panírozott ételt nem szabad közvetlenül a kosárba rakni. A panír ráfolyik a kosár gyűrűire, és odaragad.
Először engedje le a kosarat az olajba. Amikor közvetlenül az olajba csúsztatja a panírozott ételeket, viseljen kesztyűt.
Az olajsütőben mindenféle étel készíthető: zöldségek, hús, hal, tengeri fogások, gyümölcsök. Az olajsütőben desszertek is készíthetők: péksütemények, fánkok, gyümölcs.
Az olajat azzal tarthatja frissen és tisztán, ha tárolás közben csukva tartja az olajsütő tetejét. Ha hosszú ideig nem használja az olajsütőt, akkor az olajat egy másik edényben tárolja, az olajsütőt pedig tisztítsa ki.
Soha ne keverjen össze különféle olajokat, mivel minden olajnak más-más a sütési hőmérséklete; az olajok keverése a főzés során olajmaradványok keletkezésélhez és az olaj kifolyásásához vezet.
Minden háztartási kisgép használati utasítása biztonsági ajánlásokat is tartalmaz. Nagyon fontos, hogy a használat megkezdése előtt olvassa el a használati utasítást, és őrizze meg.
Soha ne használja az olajsütőt kültéren, ne hosszabbítsa meg a kábelét, ne használja gázfőzőlapra vagy főzőlapra helyezve (gázelvezető cső alatt)
A termosztáttal szabályozható melegítési idő a modelltől és a mérettől függően 10 és 18 perc között lehet. Az is eltéréshez vezethet, hogy beépített vagy kivehető edényes-e az olajsütő. A hőmérsékletjelző lámpa (modelltől függően) ég, amíg az olajsütő melegszik. A megfelelő hőmérséklet elérésekor kialszik a lámpa.
A fém szénszűrőket 35–50 olajsütő-használatonként kell cserélni modelltől függően (a telítettségi jelző mutatja, ha a szűrő cseréjére van szükség). A szivacsszűrőt 20 olajsütő-használat után kell cserélni. Ha halat süt, erre a célra ajánlott külön szűrőt használni, és a használat után kicserélni az olajat. A szénszálas, vízben mosható szűrőket 80 használat után kell átmosni (a szűrő minden átmosás után regenerálódik). A Pure Air rendszer egy tartós rendszer, amely nem igényel cserét.
Az olajsütőben levő olajat legalább 10 használatonként cserélni kell. A napraforgóolajat és a mogyoróolajat legalább 5 használatonként vagy (a sütőtérben víz jelentlétére utaló) halk kattogó hang jelentkezésekor cserélni kell. Az olaj elfáradása rendszeres tisztítással megakadályozható. Lehetséges, hogy az olajat gyakrabban kell cserélni, ha halat, tenger gyümölcseit vagy panírozott fogásokat készít az olajsütőben.
Az olajat minden használat után le kell szűrni (papírszűrő, szűrőedény vagy fölözőkanál használatával), miután kihűlt. Ezzel megakadályozható, hogy az olaj túl hamar szennyezetté váljon. A halsütéshez használt olajat külön tárolja.
a) Nem elég meleg az olaj. Ha állítható termosztáttal rendelkezik, ügyeljen arra, hogy az elkészítendő ételnek megfelelően állítsa be. Amennyiben a terméke nem rendelkezik állítható termosztáttal, győződjön meg arról, hogy kialudt az olajsütőn található lámpa, amely azt jelzi, hogy az olaj kész a sütésre.
b) Túl sok étel van a kosárban. A jobb eredmény érdekében süsse kisebb adagokban az ételt (főleg a fagyasztott élelmiszereket).
c) Nem sütötte elég sokáig az ételt. Hosszabbítsa meg néhány perccel a sütési időt, és emelje ki a kosarat, hogy ellenőrizze a ropogósságot.
a) A maximum jelzés feletti mértékben töltötte fel az olajsütőt (olajjal vagy a kosárban lévő élelmiszerrel). Ellenőrizze az olaj szintjét. Az edényben jel mutatja a minimális és a maximális szintet.
b) Az is lehetséges, hogy vizes ételt dobott az olajba. Sütés előtt szárítsa meg teljesen az ételt, vagy távolítson el minden jégdarabot a fagyasztott ételekről.
A legjobb eredmények érdekében növényi olajok használatát javasoljuk.
Soha ne keverjen össze különböző típusú olajokat az olajsütőben, mert az egyes olajok forráspontja eltérő.
Amennyiben szilárd növényi zsiradékot használ:
• vágja darabokra és az olajsütőbe helyezés előtt olvassza meg egy edényben (150 Celsius-fokon).
• soha ne olvasszon szilárd zsiradékot az olajsütő edényében.
Különösen ügyeljen arra, hogy ne tegyen zsírral megkent kenyeret az olajsütő kosarába.
A kellemetlen szag oka lehet elhasználódott olaj és/vagy a telített, cserére szoruló szűrő. Cserélje ki az olajat, a szűrőt vagy mindkettőt.
Törölje át az ablakot egy kis citromlével, vagy vágjon félbe egy szem burgonyát és ezzel dörzsölje be az ablakot főzés előtt.
Modelltől függően:
a) Külső kosármagasság-vezérlés (lehetővé teszi, hogy csukott fedéllel engedjük bele az ételt a forró olajba a kifröccsenés megakadályozása érdekében).
b) Nem melegedő külső borítás.
c) Gombnyomásra nyíló fedél.
d) Túlmelegedés (szárazon melegítés) esetére az olajsütő fel van szerelve hőmérséklet-korlátozóval, illetve újra megtölthető. Különösen a „semi pro” modellek esetében ellenőrizze, hogy a készülék működésének leállása esetén nem a hőméséklet-korlátozó lépett-e működésbe.
Az olajat használat előtt kell betölteni, úgy, hogy az olajsütő ne legyen fali aljzathoz csatlakoztatva és hideg legyen.
Néhány használat után újra be kell állítani az olaj szintjét: ezt mindig akkor végezze, ha az olajsütő nincs fali aljzathoz csatlakoztatva és hideg.
Az olajsütőt soha ne használja, ha nincs benne olaj vagy zsiradék.
A tartályban általában két jelölés van: a minimum és a maximum. Lásd a használati utasítást.
A feltöltésnél soha ne lépje túl a maximális szintet és soha ne töltsön a minimum szintnél kevesebb olajat az olajsütőbe.
a) Amikor az olaj elérte a megfelelő sütési hőmérsékletet (kialudt a jelzőfény).
b) Bizonyos modellek több állítási lehetőséggel rendelkező termosztáttal vannak felszerelve, amely lehetővé teszi a választást a különböző sütési hőmérsékletek között. Az alsó fokozat kiválasztásakor az olaj kb. 170 Celsius-fokos, a felső fokozatnál pedig 190 Celsius-fokos. Az alacsonyabb fokozat kényesebb ételek készítésére használható, amelyek nem bírják a magasabb hőmérsékletet (gombák, bizonyos halfajták). A magasabb fokozat akkor nyújt kiváló eredményt, ha bő, forró olajban szeretne burgonyát, húst, fagyasztott félkész ételeket, zöldségeket stb. sütni.
• Várja meg, hogy az olajsütő lehűljön.
• Az olajat töltse át egy másik tárolóedénybe. (Ez ideális alkalom az olaj átszűrésére vagy cseréjére).
• Távolítsa el az olajsütő szűrőit és tetejét (Modelltől függően - a részleteket lásd a használati utasításban). A fedőt meleg, mosogatószeres vízzel tisztítsa, majd szárítsa meg. Vannak olyan fedők, amelyek mosogatógépben is moshatók (a részleteket lásd a használati utasításban).
• Cserélje ki a szűrőt. (A modelltől függően a használati utasítás szerinti gyakorisággal).
• A kivehető edényt (bizonyos modellek esetében) meleg, mosogatószeres vízzel tisztítsa, majd szárítsa meg. A kivehető edény mosogatógépben is mosható. Ne használjon súrolószert. A szűrőrendszerrel felszerelt edény szelepét feltétlenül tisztítsa ki.
• A fix edényes modelleket papírtörlővel kell kitörölni. Félig töltse meg az edényt meleg, mosogatószeres vízzel (az olajsütőt, a kábelt vagy a csatlakozófejet soha ne merítse vízbe), majd nem dörzshatású szivaccsal tisztítsa meg. . Ügyeljen arra, hogy a víz ne folyjon ki az olajsütő külsejére, illetve ne folyjon rá az elektromos ellánállásra.
• Öntse ki a vizet és törölje meg az edény belsejét, hogy az olajtartályban ne maradjon víz.
• Az olajsütő külső része nedves, szappanos szivaccsal törölhető le. Ennek az elvégzése minden használat után ajánlott.
Rendszeresen cserélje az olajat (8–10 használat után).
Minden használat után távolítsa el az égett ételdarabkákat az olajsütő aljáról (az ételkészítés maradékát), hogy az olaj hosszabb ideig maradhasson jobb állapotban.
Rendszeresen cserélje (*modelltől függően) vagy tisztítsa a szűrőt: ha elmulasztja ezt, a szűrő eltömődik, és használat közben nem tud távozni a víz.
Rendszeresen tisztítsa az olajsütőt a használati utasításban szereplő óvintézkedéseknek megfelelően.
A használt olajat öntse légmentesen lezárt kannába és dobja ki hulladékként. (Kérjen információkat a helyi újrahasznosítási szolgáltatásról, mivel a hulladékgyűjtés és az infrastruktúra régiónként eltérő. A képesség az újrahasznosítható anyagok kezelésére a helyi újrahasznosítási szolgáltatástól függ.
Ne öntse a lefolyóba.
A víz és az olaj nem keveredhet: ha ez történik és túlmelegszik a folyadék, a víz hirtelen elpárolgása az olaj szétfröccsenését eredményezheti.
Ha az olajsütő hangot ad ki, ez azt jelenti, hogy víz került bele. A hangot a víz gőzzé alakulása adja.
Amikor ezt a pattogó hangot hallja, cseréljen olajat. Ha nem cseréli ki az olajat, elkezdhet fröcsögni.
‒ A félprofesszionális modellekben biztonsági berendezés akadályozza az olajsütő felmelegedését, ha nincs benne olaj.
• Hagyja kihűlni a terméket.
• Használja az alapegység RESET funkcióját.
‒ A hagyományos hideg falú olajsütők nem rendelkeznek RESET funkcióval. Vigye be a terméket valamelyik hivatalos szervizközpontunkba.
• Friss burgonyából készült sült burgonya:
- A nyers, friss burgonyát rakja forrásban levő vízbe. Ez eltávolítja a keményítőt, és a burgonya nem fog összetapadni.
- Szárítsa meg konyharuhával, és rakja be 8 percre a kosárba sülni. Ezután vegye ki, várja meg, amíg az olajsütő eléri a sütési hőmérsékletet, majd rakja az elősütött burgonyával teli kosarat az olajsütőbe 2–3 percre, hogy a burgonya aranybarnára süljön.
• A fagyasztott burgonyát soha ne öntse közvetlenül a sütőbe vagy a kosárba. Mielőtt a forró olajba tenné, lehetőleg távolítson el róla minden jeget, majd szárítsa meg egy konyharuha segítségével.
• A többi élelmiszertípust az egyenletes elkészülés érdekében vágja nem túl nagy, egyforma méretű darabokra.
• Az elkészült étel ízesítésére előkészített sót és fűszereket ne rakja az olajsütő közvetlen közelébe, nehogy beleessenek.
Az elektromos olajsütőket termosztát vezérli, ami a megfelelő hőmérsékleten tartja az olajat és megakadályozza a túlhevülést és a begyulladást. Emiatt biztonságosabbak. Az olajsütők többsége emellett hőmérséklet-vezérelt biztonsági kikapcsoló rendszerrel is rendelkezik, amely túl magas hőmérséklet esetén leállítja a készüléket. A biztonsági funkciók közé tartozik a készülék ablaka, hogy megfigyelhető legyen a készülő étel, a hőszigetelő fal, amely megakadályozza, hogy a készülék külseje túl meleggé váljon, és a zárható fedél, amely megakadályozza az olaj kifröccsenését az étel készítése közben, és csökkenti az olaj kifolyásának kockázatát, ha feldől az olajsütő.
Túl sok víz került az olajba.
Nagyon fontos, hogy az ételkészítés elkezdése előtt teljesen töröljön le minden vizet az élelmiszerekről, a fagyasztott ételekről pedig távolítsa el az összes jeget.
Ha túl sok víz kerül az olajba, a víz felforr és feltör a felszínre, az olajat maga előtt tolva.
A földimogyoró-olaj hamarabb kezd füstölni a növényi olajok többségénél, ezért lehetséges, hogy a sütési hőmérsékleten enyhén füstölni fog. Emellett jellegzetes ízt ad az ételnek, amit nem mindenki talál kellemesnek.
A panírozott ételt nem szabad közvetlenül a kosárba rakni. A panír ráfolyik a kosár gyűrűire, és odaragad.
A víz és az olaj nem keveredhet: ha ez történik és túlmelegszik a folyadék, a víz hirtelen elpárolgása az olaj szétfröccsenését eredményezheti.
Sütés előtt mindig távolítsa el a felesleges vizet az élelmiszerekből az olajba kerülő víz mennyiségének minimalizálására.
Soha ne öntse az élelmiszereket (főleg a fagyasztott élelmiszereket) közvetlenül a kosárba vagy az olajsütőbe, mivel a jéggel víz kerül az olajba.
Ne takarja le a sütőkosarat a fedővel használat után, mert így víz csapódhat le az olajsütőben.
Ne hagyja, hogy a fedőn kicsapódó víz az olajsütőbe csepegjen.
Az olajsütőt soha ne tárolja vagy használja kültéren, mert ez vízlecsapódást eredményezhet.
A készülék értékes, újrahasznosítható vagy újra feldolgozható anyagokat tartalmaz. Vigye el helyi gyűjtőhelyre.