Versalio Deluxe 9 in 1

A Versalio egy többfunkciós főzőedény az egész család számára

  • Állítható hőmérséklet és 9 elkészítési mód a tökéletes végeredményért.
  • Sütés, olajban sütés, lassú főzés, pirítás, főzés/tészta, paella/rizottó, fagyasztott étel kiolvasztása és melegen tartás.

Hivatkozási szám : FR495070

Versalio Deluxe, bámulatos eredmények!

Ismerje meg a Versalio Deluxe modellt, egy 9 elkészítési módot kínáló, intelligens, többfunkciós főzőedényt. Olajban sütés, sütés, pirítás, lassú főzés, dinsztelés, rizsfőzés, tésztafőzés, melegen tartás, vagy akár fagyasztott ételek kiolvasztása – bármire képes, és ezzel megkönnyíti az Ön életét!
 
9 elkészítési mód az univerzális főzéshez – mindent tud, és nem is akárhogyan!
  • Az intelligens és kényelmes; az eszközön található levehető időzítővel mindig nyomon követheti az időt.
  • A hőmérséklet 80° és 180° között állítható be, hogy a végeredmény mindig a lehető legjobb legyen.
  • Egy 20 receptet tartalmazó szakácskönyv is jár hozzá. Soha nem lesz híján az új recepteknek, amelyekkel kísérletezhet.
  • Hogy minden készen álljon a főzéshez, a csomag egy spatulát is tartalmaz.
  • Tartsa szemmel az ételeit az átlátszó fedélen keresztül.
  • A könnyen tisztítható, levehető tál és fedél mosogatógépben is mosható.
Nélkülözhetetlen eszközök

Betekintő ablak

Kivehető tál

Be/ki kapcsoló lámpával

Állítható olajmennyiség

Levehető időzítő

Mosogatógépben is mosható

Receptek

Paradicsommal és lime-mal párolt hal

Bonyolultság : Médium
Idõ : 50min

Fokhagymás halcurry

Bonyolultság : Könnyű
Idõ : 45min

Olajban kisütött rák

Bonyolultság : Könnyű
Idõ : 15min

Fűszeres sült krumpli

Bonyolultság : Könnyű
Idõ : 45min

Fokhagymás bárányhúsgombócok

Bonyolultság : Médium
Idõ : 60min

Rizs cérnametélttel

Bonyolultság : Könnyű
Idõ : 40min

Paprikás csirke

Bonyolultság : Médium
Idõ : 40min

Falafel

Bonyolultság : Médium
Idõ : 30min

Rizottó borsóval

Bonyolultság : Médium
Idõ : 40min

Zöldséges csirkeragu

Bonyolultság : Médium
Idõ : 50min

Padlizsán mentával és fetával

Bonyolultság : Médium
Idõ : 60min

Krumplival töltött szamósza

Bonyolultság : Médium
Idõ : 30min

Versalio tészta

Bonyolultság : Könnyű
Idõ : 30min

Borjú bécsi

Bonyolultság : Könnyű
Idõ : 25min

Narancsvirágos fánk

Bonyolultság : Médium
Idõ : 30min

Biryani

Bonyolultság : Nehéz, tapasztalatot igényel
Idõ : 95min

Gulyás

Bonyolultság : Médium
Idõ : 110min

Paella

Bonyolultság : Nehéz, tapasztalatot igényel
Idõ : 60min

Chili con carne

Bonyolultság : Médium
Idõ : 90min

Sült krumpli

Bonyolultság : Könnyű
Idõ : 25min

Funkciók
Típus Hagyományos olajsütő
Ételkapacitás 1,2 kg
Hasábburgonya-kapacitás (kg) 1 kg
Olajmennyiség 2 l
Fedő ablakkal  
Időzítő  
Be-/kikapcsoló  
Kivehető tál  
Érintésre hűvös  
Tartozékok 1 spatula
Teljesítmény 1 600 W
Használati utasítás & Kézikönyv
Gyakori kérdések
A panírozott ételt nem szabad közvetlenül a kosárba rakni. A panír ráfolyik a kosár gyűrűire, és odaragad. Először engedje le a kosarat az olajba. Amikor közvetlenül az olajba csúsztatja a panírozott ételeket, viseljen kesztyűt.
Az olajsütőben mindenféle étel készíthető: zöldségek, hús, hal, tengeri fogások, gyümölcsök. Az olajsütőben desszertek is készíthetők: péksütemények, fánkok, gyümölcs.
Az olajat azzal tarthatja frissen és tisztán, ha tárolás közben csukva tartja az olajsütő tetejét. Ha hosszú ideig nem használja az olajsütőt, akkor az olajat egy másik edényben tárolja, az olajsütőt pedig tisztítsa ki.
A telítetlen növényi olajok használatát javasoljuk. Soha ne keverjen össze különféle típusú olajokat, mivel mindegyik olajfajta más időpontban éri el a sütési hőmérsékletet.
A háztartási kisgépekre vonatkozó biztonsági ajánlások mindegyike megtalálható a használati utasítást. Fontos, hogy a használat megkezdése előtt olvassa el a használati utasítást, és őrizze meg, hogy később szükség esetén átnézhesse, ha valamilyen információra van szüksége.
A szükséges idő a modelltől és a mérettől függ. Az is eltéréshez vezethet, hogy beépített vagy kivehető edényes-e az olajsütő. Az átlagos időnek 10 és 18 perc között kell lennie. A hőmérsékletjelző lámpa ég, amíg az olajsütő melegszik. A sütési hőmérséklet elérésekor kialszik a lámpa.
A fém szénszűrőket 35–50 olajsütő-használatonként kell cserélni modelltől függően (a telítettségi jelző mutatja, hogy a szűrő cseréjére van szükség). A szivacsszűrőt 20 olajsütő-használat után kell cserélni. Ha halat süt, erre a célra ajánlott külön szűrőt használni, és a használat után kicserélni az olajat. A szénszálas, vízben mosható szűrőket 80 használat után kell átmosni (a szűrő minden átmosás után regenerálódik). A Pure Air rendszer egy tartós rendszer, amely nem igényel cserét.
Az olajsütőben levő olajat legalább 10 használatonként cserélni kell. A napraforgóolajat, a mogyoróolajat és szójaolajat legalább 5 használatonként cserélni kell. Az olaj elfáradása megakadályozható rendszeres tisztítással. Lehetséges, hogy az olajat gyakrabban kell cserélni, ha halat, tenger gyümölcseit vagy panírozott fogásokat készít az olajsütőben.
Az olajat minden használat után le kell szűrni (papírszűrő, szűrőedény vagy fölözőkanál használatával), miután kihűlt. Ezzel megakadályozható, hogy az olaj túl hamar szennyezetté váljon. A halsütéshez használt olajat külön tárolja.
a) Nem elég meleg az olaj. Ha állítható termosztáttal rendelkezik, ügyeljen arra, hogy az elkészítendő ételnek megfelelően állítsa be. Amennyiben a terméke nem rendelkezik állítható termosztáttal, győződjön meg arról, hogy kialudt az olajsütőn található lámpa, amely azt jelzi, hogy az olaj kész a sütésre. b) Túl sok étel van a kosárban. A jobb eredmény érdekében süsse kisebb adagokban az ételt (főleg a fagyasztott élelmiszereket). c) Nem sütötte elég sokáig az ételt. Hosszabbítsa meg néhány perccel a sütési időt, és emelje ki a kosarat, hogy ellenőrizze a ropogósságot.
A maximum jelzés feletti mértékben töltötte fel az olajsütőt. Ellenőrizze az olaj szintjét. Az edényben jel mutatja a minimális és a maximális szintet. Vizes ételt dobott az olajba. Sütés előtt szárítsa meg teljesen az ételt, vagy távolítson el minden jégdarabot a fagyasztott ételekről.
A zsírtartalom legyen sütéshez javasolt. A jobb eredmények érdekében telítetlen növényi olajok használatát javasoljuk. Amennyiben szilárd növényi zsiradékot használ: vágja darabokra és olvassza meg egy edényben (150 Celsius-fokon), soha ne olvasszon szilárd zsiradékot az olajsütő kosarában
A kellemetlen szag oka lehet elhasználódott olaj és/vagy a telített, cserére szoruló szűrő. Cserélje ki az olajat, a szűrőt vagy mindkettőt.
Törölje át az ablakot egy kis citromlével, vagy vágjon félbe egy szem burgonyát és ezzel dörzsölje be az ablakot főzés előtt.
Modelltől függően: a) külső kosárvezérlés (lehetővé teszi, hogy csukott fedéllel engedjük bele az ételt a forró olajba a kifröccsenés megakadályozására). b) Nem melegedő külső borítás. c) Reteszes zárófedél, egy gombnyomásos automatikus nyitással.
a) Amikor az olaj elérte a megfelelő sütési hőmérsékletet (kialudt a jelzőfény). b) Bizonyos modellek több állítási lehetőséggel rendelkező termosztáttal szereltek, amely lehetővé teszi a választást a különböző sütési hőmérsékletek között. Az alsó fokozat kiválasztásakor az olaj kb. 170 Celsius-fokos, a felső fokozatnál pedig 190 Celsius-fokos. Az alacsonyabb fokozat kényesebb ételek készítésére használható, amelyek nem bírják a magasabb hőmérsékletet (gombák, bizonyos halfajták). A magasabb fokozat akkor nyújt kiváló eredményt, ha bő, forró olajban szeretne burgonyát, húst, fagyasztott félkész ételeket, zöldségeket stb. sütni.
Kb. 12-szer használhatja sütéshez. Ehhez használat után rendszeresen át kell szűrni az olajat, és meg kell várni, hogy kihűljön. A hal sütéséhez használt olajban ne süssön húst.
Az olajat használat előtt kell betölteni, úgy, hogy az olajsütő ne legyen fali aljzathoz csatlakoztatva. Néhány használat után újra be kell állítani az olaj szintjét: ezt mindig akkor végezze, ha az olajsütő nincs fali aljzathoz csatlakoztatva, és hideg az olaj. Az olajsütőt soha ne használja, ha nincs benne olaj vagy zsiradék.
A tartályban általában két jelölés van: a minimum és a maximum. Lásd a használati utasítást. A feltöltésnél soha ne lépje túl a maximális szintet.
1. Várja meg az olajsütő teljes lehűlését. 2. Az olajat töltse át egy másik tárolóedénybe. Ez ideális alkalom az olaj átszűrésére vagy új olajra cserélésére. 3. Távolítsa el az olajsütő szűrőit és tetejét (a részletekért lásd az adott modell használati utasítását). A fedőt meleg, mosogatószeres vízzel tisztítsa, és gondosan szárítsa meg. Vannak olyan fedők, amelyek mosogatógépben is moshatók (a részletekért lásd az adott modell használati utasítását). 4. Cserélje ki a szűrőt. 5. A kivehető edényt (bizonyos modellek esetében) meleg, mosogatószeres vízzel tisztítsa, és gondosan szárítsa meg. Ne használjon súrolószereket. A kivehető edény mosogatógépben is mosható. 6. A fix edényes modelleket papírtörlővel kell kitörölni, és törekedni kell a visszamaradt olaj minél gondosabb eltávolítására. Az olajsütőt, a kábelt vagy a csatlakozófejet soha ne merítse vízbe. Az olajsütőt állítsa be a száraz mosogatóba, és töltse meg félig vízzel, egy kis mosogatószer hozzáadásával. A belső rész alapos kitisztításához használjon szivacsot vagy konyhai tisztító kefét. Ügyeljen arra, hogy a víz ne folyjon ki az olajsütő külsejére vagy a fűtő részegségre. 7. Öntse ki a vizet és öblítse ki csak a belső részt, majd gondosan szárítsa meg. 8. Az olajsütők külső része nedves szivaccsal törölhető le. Ennek az elvégzése minden használat után ajánlott.
Friss burgonyából készült sült burgonya: A nyers burgonyát rakja forrásban levő vízbe. Ez eltávolítja a keményítőt, és a burgonya nem fog összetapadni. Szárítsa meg konyharuhával, és rakja be a kosárba sülni 8 percre. Ezután vegye ki, várja meg, amíg az olajsütő eléri a sütési hőmérsékletet, majd rakja az elősütött burgonyával teli kosarat az olajsütőbe 2–3 percre, hogy a burgonya aranybarnára süljön. A fagyasztott burgonyáról távolítson el lehetőleg minden jeget, mielőtt a forró olajba tenné. A többi élelmiszertípust az egyenletes elkészülés érdekében vágja nem túl nagy, egyforma méretű darabokra. Az elkészült étel ízesítésére előkészített sót és fűszereket ne rakja az olajsütő közvetlen közelébe, nehogy beleessenek.
A készülék újrahasznosítható vagy újra feldolgozható anyagokat tartalmaz. Vigye el helyi gyűjtőhelyre, hogy újra fel lehessen dolgozni.
Az elektromos olajsütőket termosztát vezérli, ami a megfelelő hőmérsékleten tartja az olajat és megakadályozza a túlhevülést és a begyulladást. Emiatt biztonságosabbak. Az olajsütők többsége emellett hőmérséklet-vezérelt biztonsági kikapcsoló rendszerrel is rendelkezik, amely túl magas hőmérséklet esetén leállítja a készüléket. A biztonsági funkciók közé tartozik a készülék ablaka, hogy megfigyelhető legyen a készülő étel, a hőszigetelő fal, amely megakadályozza, hogy a készülék külseje túl meleggé váljon, és a zárható fedél, amely megakadályozza az olaj kifröccsenését az étel készítése közben, és csökkenti az olaj kifolyásának kockázatát, ha feldől az olajsütő.
Túl sok víz került az olajba. Nagyon fontos, hogy az ételkészítés elkezdése előtt teljesen töröljön le minden vizet az élelmiszerekről, a fagyasztott ételekről pedig távolítsa el az összes jeget. Ha túl sok víz kerül az olajba, a víz felforr és feltör a felszínre, az olajat maga előtt tolva. Ne felejtse el: ne keverje össze a különböző típusú olajokat, mert mindegyiknek eltérő időre van szüksége ahhoz, hogy elérje a sütési hőmérsékletet. Emellett az olajat rendszeresen cserélni is kell.
A földimogyoró-olaj hamarabb kezd füstölni a növényi olajok többségénél, ezért lehetséges, hogy a sütési hőmérsékleten enyhén füstölni fog. Emellett jellegzetes ízt ad az ételnek, amit nem mindenki talál kellemesnek.
Az ételkészítő tál belső tapadásmentes felületére ugyanaz a garancia vonatkozik, mint az olajsütőre.
A legropogósabb eredmény érdekében alaposan szárítsa meg az élelmiszereket sütés előtt, főleg a sütéshez frissen felvágott burgonyát. A frissen felvágott burgonyát mindig kétszer kell megsütni: először 160 Celsius-fokon, majd másodszor 190 Celsius-fokon. Ne felejtse el: a nagyobb burgonyadarabok lassabban készülnek el.
A panírozott ételt nem szabad közvetlenül a kosárba rakni. A panír ráfolyik a kosár gyűrűire, és odaragad.
To easily find what you need for your product, please click here.